Selgus käes: vanematel siiski on lemmiklaps

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Tundus sulle lapsepõlves, et ema-isa eelistasid alati teisi lapsi, mitte sind? Kuigi vanemad ei tunnistaks seda oma lastele iialgi, on neil tõenäoliselt tõesti üks lemmiklaps.

Värske uuring leidis, et 23 protsenti lapsevanematest tõesti eelistavad ühte last teisele ning suure tõenäosusega on see noorem laps, vahendab news.com.au. Tuhandest küsitletud inimesest enam kui pooled ütlesid, et eelistavad nooremat last. Natuke üle veerandi tõdes, et eelistavad vanemat last ning keskmine laps jäi viimasele kohale.

Siiski keeldusid paljud lemmikut valimast – 63 protsenti väitsid, et neil pole lemmikut ja 14 protsenti leidsid, et nad pole kindlad.

Miks vanemad üht last teisele eelistavad? 41 protsenti ütles, et neile meeldib, kuidas last neid endid meenutab. 22 protsenti ütlesid ka, et lemmiklaps on ühtlasi perekonna ilusama välimusega laps. 61 protsenti vanematest aga lisasid ka, et lemmiklapse õde või vend on lihtsalt nõudlikum ja temaga on raskem.

Ka vanavanemad pole patust priid. Sarnane uuring viidi läbi vanavanemate hulgas ning 42 protsenti tunnistas, et eelistavad üht lapselast teisele, tavaliselt vanimat (40 protsenti juhtudest).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles