Viis märki, et on aeg juukseid lõigata

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zab?ocki/PantherMedia/Scanpix

Eksperdid jagavad nippe, kuidas tõlgendada ohumärke, mis näitavad, et tuleb juukseotsi lõikama minna.

Sa paned alatihti juukseid patsi. Hobusesaba ja krunn on kahtlemata vahvad soengud, kuid kui sa tunned juba iga päev, et tahaks pigem juuksed kinni panna, on see vihje, et midagi on valesti, kirjutab Oprah. Värske lõikus uuendab su soengustiili ja annab võimaluse juukseid jälle rohkem lahti kanda.

Juuksed on läikivad vaid peapeal. Kui juuste keskosa ja otsad on kaotanud sära, on see selge märk, et alt tuleb osa maha lõigata.

Juukseotsad kuivavad kiiremini kui ülejäänud juuksed. Pane tähele, kui kiiresti su juuksed pärast pesemist ära kuivavad. Kui juukseotsad on ruttu pärast peapesu ära kuivanud ja ülejäänud pea on märg, tuleb juuksuri juurde aeg kirja panna. Kahjustatud juuksed on poorsemad ja kuivavad seetõttu väga kiiresti.

Juukseid on raske kammida. Kindlasti on aeg juukseid lõigata siis, kui vaatamata palsamile ei taha kamm enam juustest hästi läbi käia. Pusad võivad juustesse tekkida mitmel põhjusel: võib-olla sa hõõrud neid rätikuga liiga kõvasti või ei pane piisavalt palsamit. Aga kui neid ei õnnestu siiski välja kammida, on aeg uueks lõikuseks.

Lokid ei jää enam pähe nagu varem. Olenemata sellest, kas sul on loomulik lokk või teed neid koolutaja või rullidega, viitab lokkide kiire väljavajumine ja längu jäämine sellele, et juuksed on kahjustada saanud. Lõikus aitab loomulikku vetruvust taastada ja eemaldab katkised juukseotsad, mis teevad juuksed raskeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles