Pulmapeo kaunistamisel usalda oma floristi ja sisetunnet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merilin Kaustel-Lehtmets

Niipea kui käepalumisele jah-iga vastatud, on aeg hakata tegutsema, sest kuud, nädalad ja päevad lendavad linnutiivul ja unelmate pulma kuupäev võib kätte jõuda kiiremini, kui te arvatagi oskate.

Dekoratsioonid on olulised iga pulma juures, sest need peegeldavad pruutpaari stiili, annavad tähtpäevale sära, tekitavad peomeeleolu ning jäävad kauni mälestusena fotodele.

Enne kui alustate pulmade planeerimist, tunduvad dekoratsioonide võimalused lõpmatud ja kindlasti on teie Pinteresti konto täis eriilmelisi pilte ning telefonis sadu kuvatõmmiseid lemmikkaunistustest. Näiteid on nii mõisapulmadest kui ka lihtsatest tseremooniatest nõmmemändide vahel. Kleidi pildid on pitsilistest ballikleitidest lihtsa joonega pükskostüümideni. Valiku tegemine ja pulmade planeerimine võib olla väga pingeline, eriti kui seda teha töö või pisipere kõrvalt. Paljude pruutide ja peigmeeste jaoks on see elu esimene suur pidu, mille korraldamine esmapilgul võib tunduda lihtne, kuid protsessi süvenedes võib ülesannete kogus üle pea kasvada. Kindlasti tasub kuulata kogemustega tuttavate soovitusi, kuidas kogu eeltöö enda jaoks nauditavamaks teha, ning kui rahakott võimaldab, siis veel parem mõte on palgata elukutseline pulmakorraldaja, kes hoiab ohjes nii eelarve, ajakava, pulmakaunistuste stiili, peab sidet teenusepakkujate vahel ja leiab kiirelt lahenduse peo käigus tekkinud probleemidele, olgu selleks siis sulanud tordikaunistus või tilkuv telgikatus. 

Ka pulmakaunistuste erinevate stiilide vahel valimiseks tasub küsida pulmakorraldajalt nõu, kuid kui on otsustatud siiski ilma elukutselise abita läbi ajada, siis tasub kindlasti pöörduda kogenud floristi või dekoraatori poole, et üheskoos leida parim dekoratsioonilahendus teie pulmale.

Käesoleva aasta pulmakaunistuste trendidest rääkides tasub kindlasti tähelepanu pöörata laest riputatavatele kaunistustele. Olgu selleks siis lillelühtrid, rohelistest lehtedest vanikud või üksikud õied katseklaasides.

Teine tugev suundumus sel aastal on kaunistamisel potilillede ja -taimede kasutamine. Oliivipuud ja lavendlipotid on ka eelnevatel aastatel pulmades dekoratsioonideks olnud, sel aastal võiksid trenditeadlikud pruutpaarid kaaluda sõnajalgadele ja erinevate kõrreliste kasutamist.

Kaasaegsed suured kaskaadkimbud on samuti selle hooaja lemmikud. Lohakalt rippuv eukalüpt on neis asendunud harmooniliselt sätitud erineva struktuuriga lehtede ja õitega. Kodukootus kimpudes ja seadetes on asendunud urbanistliku boheemlusega.

Sügavad, soojad ja dramaatilised toonid nagu tumepunane, lilla ja must muutuvad üha populaarsemaks pikemat aega võidutsenud õhuliste ja pastelsete värvide kõrval.

Tosin soovitust pruutpaarile pulmakaunistuste planeerimisel.

  1. Nähke pulma kui tervikut. Mõelge, mis on teie jaoks oluline, pange paika esialgne eelarve ja üldkontseptsioon, arvestage toimumiskoha ja aastaajaga. Kui oluline paigas, siis keskenduge detailidele. Vastupidiselt toimetades ei pruugi lõpptulemus olla sündmuse vääriline.
  2. Iga pulm on eriline. Laske end trendidest inspireerida, kuid ärge kaotage oma nägu. Moed muutuvad kiiresti, mõelge teie jaoks tähenduslikele kujunditele ja asjadele, olgu selleks kasvõi saunavihad või reieluud ning teie pulma kaunistused kõnetavad teid ka aastate pärast.
  3. Valige pruudikimp. Kõige olulisemaks kaunistuseks, milleta üheski pulmas läbi ei saa, on pruudikimp. Pruudikimbu puhul tuleb alati meeles pidada, et see on aksessuaar, mis peab sobima kleidiga, moodustades ühtse terviku. Lemmiklillede kasutamine pruudikimbus on hea mõte ja kogenud meister suudab kindlasti pakkuda erinevaid võimalusi, kuidas lemmiklillede ilu kleidi ja pulma üldise stiiliga sobima panna. Oluline on mõelda pulma ajakavale ja ka ilmastikuoludele – paukuva pakase või lõõskava päikese puhul tasub fotosessiooniks varukimp tellida. Pruudikimp on enamasti tehniliselt keerukam, vähemalt neli korda ajakulukam ja rohkema materjaliga kui tavakimp ning peab vastu pidama pulmapäeva vintsutustele. Kõik see kajastub ka kimbu hinnas. Iga valge kleit ei ole pruutkleit ja samuti ei ole 15 minutiga tehtud kimp sobilik altari ees seismiseks. Pruudil tasub harjutada kimbu kandmist, et see mõjuks hinnalise kaunistusena ja mitte ostukotina.
  4. Mõelge läbi värvivalik. Veenduge, et valitud värvigammas on olemas lilli, mis teile meeldivad. Ei tasu usaldada internetis leiduvaid pilte, sest tihti on fototöötluse abil lillede loomulikku värvi muudetud. Väiksema eelarve puhul tasub alati meeles pidada, et heledate lilledega seaded mõjuvad suurematena.
  5. Ei tasu karta kalleid lilli. Hortensiad, orhideed ja pojengid võivad küll hinnaklassilt kulukad olla, kuid arvestades õie suurust on nad seadetes efektsemad.
  6. Pidage piiri tugevalt lõhnavate lilledega. Hästi ventileeritud ruumis ei ole probleemi, kuid soojal suvepäeval telgis võib tugev lillelõhn mõnele külalisele vaevusi põhjustada.
  7. Olge valmis kompromissiks. Tänapäeval on küll praktiliselt kõik lilled aastaringselt saadaval, kuid hooajavälised lilled on kallimad ja samuti võib nende kvaliteet olla sobimatu pulmaseadetes kasutamiseks. Arutage floristiga alternatiive.
  8. Hoolige lilledest. Mainige floristile oma päevaplaani: millal on pildistamine, registreerimine ja pidu, et ta teaks planeerida seadete transporti, üles panemist ja loomulikult ka seadete valmistamise tehnilisi viise.
  9. Kasutage samu seadeid mitu korda. Suured tseremooniakoha seaded sobivad hiljem peokohta kaunistama ning lauakaunistused võivad olla pärast pulmapidu toredaks tänukingiks vanematele ja teistele külalistele.
  10. Ärge loobuge lillekaunistustest. «Lilled ei püsi kaua», «me sõidame kohe reisile» on argumendid, mis panevad tihti pruutpaari kõhklema lilledekoratsioonidele kulutatavas summas. Samas on just lilled need, mis saavad tseremooniakohas pruutpaari ja pidulauas toitu oodates külaliste suure tähelepanu osaliseks ning jäävad meelde. Imeilusad lilleseaded on fotodel ideaalseks taustaks nii pruutpaarile kui külalistele.
  11. Olge tänulikud kingitud lillede eest. Eesti on kombeks tähtpäevadeks lilli kinkida, nii ka pulmadeks. Tihti on tavaks pulmakutsel anda teada lillede soovist, ent siiski ei tasu oma külalisi liialt koormata punaste kallade, roosade rukkilillede või teiste haruldaste lillede sooviga. Pastelsed lilled ja valged roosid on aga igas lillekaupluses olemas. Kindlasti ei tasu plaanida kingitud lilledest lauakaunistuste tegemist, sest pärast pikka pulmarongi võivad lilled närtsinud olla ja samuti võib see solvata külalisi, kui kingitud pikad roosid on lõigatud 10 cm pikkusteks. Kingitud lilli võib kenasti vaasi panduna kasutada kingituste laua kaunistusena või mõnes muus kohas pulmamajas.
  12. Usaldage oma floristi. See on teie esimene ja viimane pulm, kuid kindlasti ei ole see seda kogenud floristile. Andke teada oma soovidest ja eelarvest ning leidke üheskoos parim lahendus. Loomulikult tasub olla avatud professionaali soovitustele ja kommentaaridele, sest internetist leitud pilt ei pruugi päris elus olla ligilähedanegi sellele, mis arvutist paistab.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles