Eestlaste juukseid räsib enim väljalangemine ja hõrenemine

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zab?ocki/PantherMedia / Krzysztof Zab?ocki/Scanpix

Värske juuksetervise uuringu kohaselt esineb 33 protsendil eestimaalastel probleeme juuste väljalangemisega. Küsitletud naistest kurdab juuste väljalangemise üle isegi 40 protsenti. Lisaks ilmneb, et olulist muret valmistavad ka juuste hõrenemine ja katkised juukseotsad.

Kuigi üle 65 protsendi juuksetervise uuringus osalenutest on tundnud, et tema juuksehooldusvahendid pole sobinud tema juuste või peanahaga, pole 94 protsenti vastanutest oma peanahka uurida lasknud. Kõige enam on peanahauuringutel käinud 20-24 aastased noored (13 protsenti) ning peaaegu kaks korda sagedamini satuvad peanahauuringule naised (7 protsenti) kui et mehed (3 protsenti).

BENU Apteegi tervisekonsultandi Kätlin Kuus sõnul on kõigil võimalik teada saada, millise jälje on pikk talv jätnud juustele. «Eestis on nahaarstide ootejärjekorrad ühed pikemad. Põhjamaa kliima paneb tohutu surve eestlaste naha ja juuste tervisele, mistõttu on uus diagnostika suureks abiks hetkeseisukorra tuvastamisel ja vajadusel olukorra lahendamiseks,» sõnas Kuus. 

Kuusi sõnul on kiire ja mugav uuringuvorm sobilik igas eas inimestele ja iseäranis sobiv ka Eesti meestele, kes väga tervise eest hoolitseda ei viitsi. «Oma juuste tervise osas on uuringu kohaselt mehed kaks korda enesekindlamad kui naised,» viitas Kuus. Samal ajal on tema sõnul ka mehed tundmas muret nii juuste väljalangemise kui ka kõõma ja juuste hõrenemisega.

Uuringu korraldas Faktum & Ariko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles