Argielu viisikutega: päevas kulub 60 mähet ja 40 pudelit piima

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaema viie lapselapsega.
Vanaema viie lapselapsega. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Möödunud aasta maikuus sündisid Briana ja Jordan Turneri perre viis last: Zoey Hart, Dakota Faith, Hollyn Grace, Asher Blaze, Gavin Lane. Nüüd hakkavad lapsed aastaseks saama ja ema rääkis lähemalt, kuidas nende päevad viisikutega välja näevad.

Iga laps määrib vanemate sõnul ära umbes neli rõivakomplekti, mis tähendab kokku 20 riidevahetust ja vähemalt kolm masinatäit pesu, mis tuleb ära pesta. Muidugi kulub viie lapse peale ka väga palju mähkmeid, täpsemalt kuni 60 mähet, vahendab The Mirror.

Viisikud vastsündinuna.
Viisikud vastsündinuna. Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency

Briana kutsub laste toitmist konveieriliiniks, sest söömine võtab kaua aega ja seda tuleb laste rohkuse tõttu teha iga poole tunni tagant. Vahepeal laste isu tõusis ja nad jõid kamba peale kokku 40 pudelit rinnapiimaasendajat päevas.

Igikestev söötmine.
Igikestev söötmine. Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency

Viisikute isa on kraanajuht ja sai pärast laste sündi vaid nädala isapuhkusel olla. Pärast seda läks ta tööle tagasi. Üksi Briana kõigega hakkama ei saaks ja teda on palju aidanud nii ema kui lapsehoidja. Ema tuleb iga hommik kell kuus juba tütre juurde, et lastelastega tegelema hakata.

Viis last jõuavad palju süüa.
Viis last jõuavad palju süüa. Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency

Seda, kui palju laste vajadustele raha on kulunud, ei taha ema mõeldagi, kuid kindlasti on läinud juba tuhandeid dollareid. «See on täiesti pöörane – siin majas ei ole küll ühtegi igavat hetke. Me toidame kedagi iga poole tunni tagant, sest kui viimasel beebil on kõht täis, siis tuleb juba esimest uuesti toitma hakata. Tsükkel algab uuesti,» räägib ema. «See on nagu konveieriliin.»

Neli last kärus, üks kõhukotis.
Neli last kärus, üks kõhukotis. Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency

Viisikutel on nõrk immuunsus ja seetõttu ei ole pere üheskoos väga välja saanudki. Kui nad ongi seda teinud, siis on nad tõmmanud endale väga palju tähelepanu. «Enamasti viime neid korraga õue kahe- või kolmekaupa,» ütleb Briana, et lastega koos kuskil käimine on väga raske ülesanne. «Pidime kohe pärast laste sündi bussi ostma, sest ilmselgelt ei mahtunud nad tavalisse autosse ära. Aga isegi see on kitsas!»

Väljasõit.
Väljasõit. Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency

Ema sõnul on igal lapsel oma iseloom ja nende kasvamist on olnud lahe jälgida. «Meil on väga tihe päevaplaan ja kohaneme sedamööda kuidas nad arenevad. Kindlasti peame omale suurema maja ostma.»

Vasakult paremale: Zoey Hart, Dakota Faith, Hollyn Grace, Asher Blaze, Gavin Lane.
Vasakult paremale: Zoey Hart, Dakota Faith, Hollyn Grace, Asher Blaze, Gavin Lane. Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency

Möödunud aasta viie beebiga on läinud nii kiiresti ja tegusalt, et Brianal on raske sellele selgelt järele mõeldagi. Mälestused on hägusad ja vahel tundub, et kõik ei ole päris. «Kahtlemata on see olnud šokk ja suur õppetund,» tunnistab väsinud ema ja kinnitab, et rohkem lapsi nende peres ei ole plaanis saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles