16 halba tiinekaharjumust, mis ka vanematel inimestel on

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Täiskasvanuelu on vahepeal täitsa tore ning enamik kasvab meist paljudest teismeliseea kiiksudest välja. Enam ei pea minema kaasa iga moetrendiga, seinu ei kaunista enam postrid ja oma aega ei taha me sisustada, vabatahtlikult tundide kaupa Viru Keskuses hängides.

Küll on aga mõningaid tiinekaharjumusi, millest paljudel meist ka vanemaks saades raske lahti saada, kuid mis takistavad meil arenemast ja edasi liikumast. Best Life toob neist välja peamised.

  1. Päev läbi söömine. Teismelise nälga ei kustutanud miski, sööma pidi pidevalt. Kurb on aga see, et taoline komme tuleb paljudel kaasa täiskasvanuellu ning see pole kehakaalule sugugi kasulik.
  2. Küünte närimine. Käed on ühed mustemad kohad su kehast, kuid see ei takista ligikaudu 30 protsenti täiskasvanutest küüsi närimast.
  3. Sa ei niidita hambaid. Tiinekana sa vaevalt väga sellele mõtlesid, kuid täiskasvanuna tasuks hambaid korralikult niiditada.
  4. Tööprojektide edasi lükkamine. See, et sa kirjutasid oma kümneleheküljelise uurimistöö tund enne tähtaega ei töötanud teismelisena ning kui sa lükkad oma töö edasi viimasele minutile, ei tööta see sinu jaoks ka praegu.
  5. Sa pesed pesumasinas pesu, mille peaks viima keemilisse puhastusse. Teismelisena oli keemiline puhastus ilmselt sinu jaoks suur väljaminek, kuid täiskasvanuna ei tohiks sa oma riideid rikkuda.
  6. Sa ei paki lõunasööki kaasa. Teismelisena ilmselt oli piinlik, kui võtsid lõunasöögi kodust kaasa või polnud selleks tänu koolikohvikule-sööklale vajadust. Täiskasvanuna sama teed kõndides teed sa karuteene oma pihale ja rahakotile.
  7. Klatš. Jah, teismelisena oli klatšimine lõbus, kuid kahjuks paljud täiskasvanud jätkavad selle halva kombega.
  8. Sa ei täna inimesi. Teismelisena ei tulnud sa ilmselt selle peale, et inimesi tänada, kuid täiskasvanuna võiksid seda siiski teha.
  9. Tühja kõhuga poes käimine. Teismelistena läksime me poodi siis, kui tuli isu snäkkida. Täiskasvanuna peaks aga poes käima mõtestatult – ja mitte tühja kõhuga!
  10. Sul pole sääste. Teismeea tööde palk polnud ilmselt just väga kogukas, kuid täiskasvanuna peaks sul olema võimalus igal kuul teatud summa kõrvale panna.
  11. Sa raiskad aega internetis. Need tunnid, mis sa veetsid jutukates passides, õpetasid sind kenasti internetis aega raiskama. Ilmselt teed seda praegugi.
  12. Sa riietud lohakalt. Plätud ja rebitud teksad võisid teismelisena ägedad tunduda, kuid täiskasvanud inimene võiks riietuda natuke targemalt ning mitte välja näha nagu hipi mõnelt festivalilt.
  13. Sa «vaimutad» inimesi. Ghost’imine ehk «vaimutamine» on halb komme lõpetada suhtlemine inimesega, kellega sa enam suhelda ei taha, talle põhjust andmata. Täiskasvanud inimene peaks olema võimeline selgitama, kui ta tahab suhtlemist lõpetada.
  14. Sa jätad nõud kraanikaussi. Teismelisena muutusid kraanikaussi jäetud nõud kiiresti sinu vanemate probleemiks. Täiskasvanuna pole sul aga kedagi peale iseenda süüdistada.
  15. Sa valetad. Jah, sul võis vedada, kui valetasid, et jõudsid kodutööga valmis kui tegelikult ei jõudnud ja midagi halba ei juhtunudki. Kahjuks on aga pisivaledel tegelikult tagajärjed ning täiskasvanuna pidevalt valetada on halb nii sulle kui su lähedastele.
  16. Sa raiskad raha. Kui sul oli teismelisena komme kohe taskuraha laiaks lüüa, siis tõenäoliselt on sul ka täiskasvanuna see halb komme küljes. Õpi eelarvestama!
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles