Naine kaotas 80 kilo, kui muutis oma hommikusöögiharjumust

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aucklandist pärit Ashleigh Butcher kaalus 20-aastasena 167 kilogrammi. Tema arst ütles, et asi on tõsine – kui naine kohe midagi ei muuda, ohustab teda südamerabandus.

Ashleigh proovis kõike: Atkinsi dieeti, Kaalujälgijate gruppi, mahlapaastu... aga miski ei toiminud või tegi seda vaid lühiajaliselt. «Ma proovisin iga dieeti umbes neli nädalat, et näha, kas on mingeid muutusi, kuid miski ei töötanud,» meenutab praegu 26-aastane Ashleigh.

Naine läks uuesti arsti juurde, kes pakkus talle alternatiive, sealhulgas ka dieedipille. «Aga see polnud päris see rada, mida mööda ma tahtsin minna,» vahendab news.com.au Ashleigh teekonna meenutusi.

Lõpuks sai naisele päevselgeks, et ta peab muutma elustiili. Senini ei söönud ta üldse hommikust, vaid sõi alles pärastlõunal kell kaks – suure Big Maci eine koos juustuburgeri ja limonaadiga. Uuesti sõi naine õhtul kell 10 (taas kiirtoitu ja limonaadi). Ta ei teinud kunagi kodus süüa.

Seega oli esimene samm tema elumuutuse teel lülitada sisse hommikusöök, milleks sai toidukorraasendus shake. Kolme nädalaga kaotas ta 10 kilo. Samal ajal hakkas ta kõndima iga päev 30 minutit hommikul ja 30 minutit õhtul. Kuue kuu möödudes oli ta kaotanud 15 kilogrammi.

Ta pikendas hommikust kõndimistiiru tunni ajani ja kuu ajaga kaotas veel 5 kilo. See kõik mõjus talle motiveerivalt ning kui sõber kutsus teda jõusaali, ta läks. 12 nädala pärast oli kadunud järjekordsed 10 kilo. «Mul oli personaaltreener, ta on olnud väga oluline,» kiidab Ashleigh, et just treeneri abiga sai paika nii treening- kui toitumisplaan.

Loomulikult lõpetas ta ka kiirtoidu söömise ning teab nüüd, millised on tervislikumad valikud. Ta käib kuus korda nädalas jõusaalis ja kuigi alguses oli hommikuti raske ärgata, sõnab Ashleigh nüüd, et kui paar päeva treeninguid vahele peaks jääma, tunneb ta peagi jõusaali järele igatsust.

Praegu ta enam toidukordi shake'idega ei asenda, vaid sööb päristoitu. Hommikusöögiks on kaerahelbepuder või munavalged, vahepalaks tuunikala ja 10 mandlit. Lõunaks sööb ta 200 g kana poole tassitäie brokoliga, vahepalaks lusikatäie proteiinipulbrit mandlipiimaga ja 10 mandlit. Õhtusöögiks 200 g kana või kala 300 g roheliste köögiviljadega.

Nüüdseks on kaotanud ta 80 kilo, kuid ütleb, et peeglisse vaadates näeb ikka veel seal «vana Ashleigh'd». «Raske on oma meeleseisundit muuta,» ütleb ta. «Ma ikka veel astun sisse poodidesse, kus müüakse riideid suurtele inimestele. Ikka veel võtan harjumusest suuremad numbrid ning selga proovides saan aru, et sinna mahuks ka teine inimene ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles