Asjad, mida töövestlusel kindlasti öelda ei tohiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

Võid enda arvates kõik õigesti teha, kuid neid asju öeldes on suur tõenäosus, et intervjueerija sulle viltu vaatab. Värbaja Dale Williams avaldab kandideerijate suurimad prohmakad.

Ära ütle, et sinu suurim puudus on perfektsionism

Tööandjad on seda juba ilmselt sadu kordi kuulnud. Kui üritad ka puuduste küsimusele vastates enda häid külgi sisse nihverdada, jätad endast hoopis halva mulje. Williams soovitab mõelda mõne parema vastuse peale, mitte end küsimusest välja nihverdada.

Ära räägi halba enda eelmisest tööandjast

Kuigi see võib tunduda ahvatlev, ära musta enda endist tööandjat. Kui siiski eksikombel midagi ütled, proovi seda tasakaalustada mõne komplimendiga.

Ära ütle, et nemad on sinu ainuke valik

Kuigi see võib tunduda üllatav, soovitab spetsialist intervjueerijale öelda, et kaalud ka teisi pakkumisi. Kui ütled, et nende pakutav koht on ainus ja muid sa ei vaatagi, oled sa intervjueerija arvates kas laisk või valetad. Kumbki ei tee sinu mainele head.

Ära aruta puhkust

Tööintervjuu pole see koht, kus uurida juba puhkuse kohta. Sa ei taha jätta muljet, et enne tööle saamist mõtled juba sealt lahkumisele.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles