Riiete siseruumides kuivatamine võib kahjustada tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

Sokkide radiaatorile laotamine või kuivatusresti kasutamine vannitoas võib tunduda üsna tavalise praktikana. Tuleb välja, et elektri kokkuhoid riiete kuivatamisel võib olla tervisele koormaks.

Iirimaa Astma Ühendus on hoiatanud inimesi, kes kuivatavad pesu tubastes tingimustes. Toas riiete kuivatamine tõstab ruumis niiskustaset 30 protsendi võrra. Tundub, et ei ole tõsine probleem?

Kõrge niiskustase ruumis tõstab ühtlasi hallituse riski. Hallitus põhjustab mitmeid tervisega seotud probleeme - hingamisraskused, astma, nahaprobleemid ja nõrgenenud immuunsüsteem. Kõige suuremas riskigrupis on imikud, lapsed ja vanemaealised.

Tihti pole kahjulikke algeid silmaga näha ning allergilised reaktsioonid võivad jääda pikalt vastuseta, kirjutab TheSun. See võib avalduda köha või aevastamisega.

Kui siiski pead pesu siseruumis kuivatama, jälgi, et ruumis oleks hea ventilatsioon. Väldi riiete kuivatamist magamistoas ja tuuluta piisavalt tube.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles