Hüvasti, pardike! Teadlased avastasid, kui ohtlikud on süütud mänguasjad (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ferdinand Ostrop/AP

Värske uuring näitab, et paljude laste lemmikvannimänguasjad – kollased vannipardikesed – on baktereid täis, mistõttu on need tegelikult väga ohtlikud.

Šveitsis korraldasid teadlased uuringu, et teada saada, kui palju baktereid leidub tavalistes majapidamises leiduvates asjades. Vannipartides bakterid vohavad – nimelt jääb sageli vesi pardikesse ning odav plastmass on hea pinnas, kus pahalased paljuneda saavad, kirjutab The Guardian.

Tegemist on vaid jäämäe tipuga. Baktereid leidub kodus muidugi kõikjal, kuid teatud esemete äraviskamist peaksid sa teadlaste soovitusel kindlasti kaaluma.

Nõudepesemisnuustikud on ühed hulleimad asjad, aga ka lõikelauad, pesumasinad, jäärestid ja arvutite klaviatuurid on baktereid täis. Seetõttu tasub ette võtta üks korralik kevadpuhastus – viska ära vanad nuustikud ning järgmine kord, kui jääd hakkad tegema, pese ära ka rest, mis siis, et seal on ju «ainult vesi».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles