Normaalne Norman annab nõu: mida teha, kui mees ei taha öelda, palju ta teenib?

Normaalne Norman
, normaalne mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Tere, naised! Mina olengi keskmine Eesti mees. 35-aastane, töötan juhtival kohal ehitussektoris, spordi-, õlle-, ja kitarrimänguhuviline. Näinud olen kõike ja vastan teie küsimustele! Su mees ei ütle, palju ta teenib?  Palun väga, selleks ma siin olengi!

Mees ei ütle mulle, palju ta teenib. Me elame juba aasta aega koos ja ma siiani ei tea! Enam-vähem taset ikka, sest ma saan ju aru, milleks meil on raha ja milleks ei ole. Aga mis summa täpselt? Pole aimugi!

Jeesus küll! No ja siis? Kas ta teab täpselt, palju sa kaalud? Enam-vähem on tal pilt selge, millised püksid sulle jalga lähevad, aga täpselt grammi pealt? Ma kahtlen.

See, et ta sulle öelda ei taha, on jube šovinistlik. See on selline mehed-jäävad-meesteks ja naised-ei-mölise värk, mida talle ilmselt juba pisikese poisina õpetas isa, kui emale nähvas, et pole sinu asi, palju ma eile maha jõin! Ja meestel on, kurat võtaks, isegi kui nad Virginia Woolfi gruppi kuuluvad, õigus vahetevahel ka šovinismi harrastada! Me teenisime selle välja, kui teie eest kõik rasked ja räpased tööd ära tegime! Me teenisime välja, kui teie asemel sõjaväes ja rehvivahetusejärjekorras higistasime! Me oleme ka inimesed! Uhh! Praegu tegin just kümme kätekõverdust, nii närvi läksin!

Eks sa muidugi võid otsustada, et nii ei kõlba, ja oma meest pinnida, kuni ta ausalt üles tunnistab, kas on 1490 või 1510 eurot, aga ma jätaks selle asja praegu rahule. Saad aru, lõpuks murdub iga tüübi hing. Pealegi, kuni te normaalselt saate elatud ja sulle erilist kasiinosõltuvust silma pole hakanud, siis las ta tunneb ennast suure tähtsa perepeana.

Pealegi ei olegi liigne lähedus nüüd nii kasulik. Isegi siis, kui te kavatsete elu lõpuni koos elada, peab teile mõlemale jääma väike grammikene salapära ju jääma. Võta parem seda tema saladust sellena, et sa võid ka vahel mõne asja kohta vait olla. Noh, et kui käid sõbrannadega istumas ja nagu möödaminnes tühja kõhu peale kaks veinipudelit neelad ja pärast seksikale uberijuhile autos mängid, et oled vallaline ja väikse flirdiga kaasa lähed. Või kui vana klassiõde tänaval vastu tuleb ja sa talle valetad, et käisid just puhkamas Rivieral, kui teil tegelikult pole raha Võsulegi minna. Saad aru küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles