Retseptisoovitus lihavõteteks: tee leivale maitsev munavõi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munavõi.
Munavõi. Foto: Jaan Heinmaa

Et munadepühal on toidulaual värvilisi mune koksimiseks rohkem kui küll, siis tekib ka küsimus – mida kõike nende keedetud munadega küll peale hakata?

Maxima Eesti Meistrite Kvaliteedi toidutehnoloog Natalja Bondareva jagab sellele küsimusele heaks vastuseks kiiresti valmiva ja mitmeotstarbega munavõi retsepti. Munavõid saab lisaks röstitud leivale ka ootamatutele külalistele singiviilude täidisena pakkuda.

Valmistamise aeg: 10 minutit

Munavõi jaoks on tarvis:

  • 6 muna
  • 2 spl toorjuustu
  • ¼ tl kurkumit
  • 1 spl majoneesi
  • Soola

Tee nii: 

Keeda munad, pressi need kahvliga puruks, lisa majonees ja toorjuust. Sega kahvliga kõik koostisained purustades ühtlaseks kreemjaks seguks. Maitsesta segu kurkumi ja soolaga ning aseta valminud munavõi kuni söömiseni külma. Serveeri seda enda lemmiku musta leiva või sepikuga, veel parema maitseelamuse annab võie soojal röstil. Külalistele saad serveerida ka imelihtsasti valmivaid munavõi täidisega singirulle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles