Uuring: just siis kahetsevad naised juhuseksi enim

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Värske uuring aitab heita pilgu juhuseksi maailma ning valgustab põhjuseid, millal ja miks naised juhuseksi kahetsevad.

On müüt, et naised kahetsevad alati juhuseksi, kuid seda narratiivi on meile söödetud aastakümneid. Norra tehnikaülikool ja Texase ülikool korraldasid koos aga uuringu, et teada saada, kuidas on asjad tegelikult.

Selgus, et juhuseksi võivad kahetseda nii naised kui mehed, kui seda kahetsevad rohkem inimesed, kes end naisena identifitseerivad. Teadlased tegid kindlaks, et on kolm põhipõhjust, mis kahetsust tekitavad: mure, vastikustunne ja tunne, et seksiks avaldati survet.

Kui aga seks oli rahuldav, partneriga oli hea klapp ja ise näidati üles initsiatiivi, kahetseti juhuseksi ka vähem. Uuring tegi ka kindlaks, et just naised tunnevad pärast juhuseksi rohkem, et neile avaldati selleks survet ning samuti nad ka muretsevad rohkem. Samas märgati seaduspära - naised, kes ise initsiatiivi üles näitavad, kahetsevad juhuseksi vähem ning on oma seksuaalsuses rohkem kindlad.

Texase ülikooli professor David Buss ütles BBC-le, et vähese kahetsuse juures mängivad rolli peamiselt kaks asja. «Esiteks on neil naistel tõenäoliselt tervislik seksuaalne psühholoogia, mis tähendab, et nad on oma seksuaalsusega maksimaalselt rahul,» ütles Buss. «Teiseks: naistel, kes seksi ise algatavad, on maksimaalselt vaba valik selles osas, kellega nad seksida tahavad. Tulemusena on neil vähem põhjust kahetseda, kuna nad on ise selle valiku teinud.»

Uuringu tulemused ei viita, nagu peaksid naised hakkama igal võimalusel seksi algatama, küll aga tasub siit õppida, et enda seksuaalsusega rahu tegemine on tervislik. Kui sa tunned end ja oma vajadusi hästi, on ka vähem tõenäoline, et sa lähed seksiga kaasa olukorras, mis pole sulle täiesti mugav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles