Retseptisoovitus: lihtne ja tervislik üleööpuder kohupiimaga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merlin Sõber

Naudi magusaid uneminuteid väärtusliku hommikusöögi valmistamise asemel ning õpi tegema putru, mis valmib eelmisel õhtul ja muutub ööga üha maitseküllasemaks.

Daily peakokk Merlin Sõber pakub välja retsepti, milles kohtuvad väärtuslikud valgud kohupiimast, tervislikud kiudained kaerahelvestest ja vitamiinid marjadest.

Üleööpuder maasikapüreega (1 portsjon)

  • 85 g maitsestamata kohupiimapastat
  • Pisut piima
  • 10 g kaerahelbeid
  • 25 g maasikapüreed
  • 3 g mandlilaaste
  • 25 g mustsõstraid, maasikaid või teisi meelepäraseid marju
  • Maitseks mett või agaavisiirupit

Alustuseks sega maitsestamata kohupiimapasta piimaga ning valmista värsketest maasikatest püree. Seejärel rösti kuumal pannil kaerahelbed.

Võta madal veeklaas või väike kauss ning pane sinna kihiti kohupiimasegu, maasikapüree ja röstitud kaerahelbed. Peale puista mandlilaastud ning jäta ööseks seisma.

Hommikul serveeri kreemine puder mustsõstarde või teiste meelepäraste marjadega. Magusa maitse lisamiseks nirista peale mett või agaavisiirupit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles