Nõuanded lapsevanemale: kuidas kasvatada enesekindel tütar

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson

Tütarde kasvatamine võib olla keeruline. Maailm, mis ootab ideaalset keha, edukat karjääri ja edu suhetes, on noorele naisele keeruline paik. Kuidas saad sina teda sellel teel aidata?

Liat Hughes Joshi on ekspert lapsevanemate nõustamises ning jagab soovitusi, kuidas lahendada suurimad probleemid tütre kasvatamisel.

Kehakuvand

Sotsiaalmeedia, töötlusprogrammid ja kuulsused panevad noortele varasemast suurema pinge, et olla pikem, peenem, lihaselisem ja nii edasi. Kui tütar ütleb oma keha või välimuse kohta midagi negatiivset, ära piirdu ainult vastusega: «Ära ole tobe!» See on suur mure, seega kinnita talle järjepidevalt tema väärat arusaama ning paku tuge. Väldi ka ise negatiivsete kommentaaride tegemist enda välimuse suunas.

Küberkiusamine

Küberkiusamine on võtnud uued mõõtmed. See võib toimuda koolis klassikaaslastele mõeldud ühisvestluses, pärast kooli sotsiaalmeedias, erinevates gruppides ja nii edasi. Tee tütrele selgeks, et ta võib sind usaldada ning kaitsed ja mõistad teda mis ka ei juhtuks. Olenevalt tütre vanusest võiksite tütrega saada kokkuleppe, et võid end aeg-ajalt kursis hoida, mis tütre nutiseadmetes toimub. Õpeta tütar tegema kuvatõmmiseid, et jäädvustada vajadusel kiusamine.

Seks ja suhted

Noorte seksuaalmaailm on pidevas muutumises ja tänapäevase internetiga laieneb see üha enam. Kõige olulisem on olla tütrega avatud, et ta ei kardaks neist teemadest rääkida. Alusta suhete teemal rääkimist siis, kui tunned, et on õige aeg. Ära oota, et ta teismeliseks saaks.Tee tütrele selgeks, et ta ei pea kunagi nõustuma millegagi, mis paneb teda ebamugavalt tundma.

Sõprus

Tüdrukute sõprus on miiniväli. Kui tal tekivad sõbrannadega tülid, toeta teda. Aktsepteeri teda sellisena nagu ta on, ära proovi teda muuta. Kui ta on vaiksem tüdruk, ka sel juhul on kõik hästi. Kui ta on siiski õnnetu oma sõprussuhete üle, istuge ja arutage, millist lahendust tema välja pakuks. Leidke koos lahendus.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles