Hommikune saiaviil aitab alandada kaalu

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bread with lard and greaves
Bread with lard and greaves Foto: Alena Dvorakova/PantherMedia / Alena Dvorakova

Süsivesikuid nähakse enamasti kui kaalualandaja vaenlast. Kui neid aga õigel ajal tarbida, võib see kaalu alandamisele hoopis kaasa aidata.

Tel Avivi ülikooli teadlane Daniela Jakubowicz selgitab, et viil saia aitab alandada glükoosi reaktsioone ning on tervislikum kui sama viil õhtul süües. Jakubowiczi sõnul on tarbitud kaloritest olulisem millal ja kui tihti sa sööd.

Uuringu lõpuks olid katsealused, kes sõid suure hommikusöögi, keskmise portsjoni lõunasööki ning väikese õhtusöögi, kaotanud kaalu rohkem kui need, kes sõid päeva jooksul kuus väikest portsjonit. Kuigi meetodit katsetati diabeedi ja ülekaalu käes kannatavate inimestega, saavad kõik sellest midagi õppida, kirjutab TheSun. 

Avastusega nõustus ka Austraalia toitumisnõustaja Susie Burrell, kelle sõnul peaks kaalujälgijad jaotama süsivesikud päeva peale ühtlaselt, samas koguseid jälgides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles