Vanaema suhtenõuanne aastast 1925 sobib tänapäeva kui rusikas silmaauku (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Tänasel #metoo ehk #minaka ajastul peavad naised kokku hoidma. Kuid tuleb välja, et ligi sada aastat tagasi oli naiste suhtumine meestesse kohati põrpivalt sarnane.

Kui Ella Roberts leidis oma vanavanaema päeviku, oli ta üllatunud, ning peamiselt just seetõttu, et kuigi kirja pandud aastal 1925, kõlasid tema esiema mõtted väga tänapäevaselt.

Roberts jagas üht sissekannet Twitteriga. Käsitsi kirjutatud päevikukatke ütleb: «Meest ei tasu usaldada, isegi mitte venda. Seega, tüdrukud, kui te peate armastama, armastage üksteist!»

Robertsit üllatas ka, et säuts hakkas kulutulena levima, olles praeguseks kogunud ligi 500 000 like’i.

Et panna tekst konteksti: aastal 1925 oli naistel Ameerikas olnud valimisõigus vaid viis aastat ning mustanahalised naised said valimisõiguse alles aastal 1965. Karjääride osas olid naiste valikud loomulikult samuti äärmiselt piiratud.

Loe siit, mida naised 1920ndatel teha ei saanud!

Küll aga tõestab see väike päevikukatke, kui oluline on, et naised kokku hoiaksid – ainult nii saame maailma paremuse poole muuta, kirjutab Whimn.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles