Normaalne Norman: no misasja sa vaidled oma mehega?!

Normaalne Norman
, normaalne mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Tere, naised! Mina olengi keskmine Eesti mees. 35-aastane, töötan juhtival kohal ehitussektoris, spordi-, õlle-, ja kitarrimänguhuviline. Näinud olen kõike ja vastan teie küsimustele! Su mees pole nõus arsti juurde minema? Iga pisiasja üle peab tundide kaupa vaidlema? Palun väga, selleks ma siin olengi!

Mu mees keeldub arsti juurde minemast. Kurdab ise, et tal selg valutab, pea käib ringi, liigesed valutavad ja üleüldse on vastik kogu aeg olla. Kui ma ütlen, et mine ja räägi seda perearstile, siis mühatab, et ega tal ju otseselt midagi viga ei ole, ei köhi isegi. Ausõna, mina ei jaksa seda vingumist enam kuulata ja peale selle olen ma tema pärast mures ka!

Nii, doktor Google ütleb, et su mehel on selline keerulise nimega haigus nagu sclerosis multiplex. See on kesknärvisüsteemihaigus, mis tekitab hirmsaid piinu ja lõppeb kohutava surmaga noores vanuses. Nautige oma õnne, kuniks seda on, ja pidage toredad peied!

Okei, ma teen nalja. Või, noh, selles mõttes ei tee, et näitasin just, kuidas keskmine eesti mees mõtleb: ta guugeldab sümptomeid, saab teada mingi hirmsa variandi, kardab arstilt halbu uudiseid (ja võõra tädi ees paljaks võtmist ja sellele tädile tunnistamist, palju ta joob). Niisiis veedabki keskmine mees unetuid öid, kus ta ei julge isegi kallimale seal samas voodis tunnistada, mis teda ootab. Järgmiseks leiab mees, et elu on niigi lühike, parem võtta igast päevast viimast. Seepeale joob ta igal õhtul veel rohkem õlut ja tõstab siitpeale telekaesised krõpsud poole suuremasse kaussi. Noh, ja siis ärkab järgmisel päeval üles ja tunneb ennast jälle kehvasti.

Üldiselt olen ma kindel, et su mehel on kas pohmell või stress ja uni. Ilmselt lösutab ta tööl arvuti ees toolil ja kodus patjade peal ning nii ei saagi tal selg mitte valutada. Pea käib aga ringi sellest, mis hinnaga meil viimasel ajal kütus on. ühesõnaga, ära üldse muretse ja pane igasugusele vingumisele kohe punkt.

Kui sa aga rahu ei saa ja tüüpi tõesti vaja arsti juurde vedada, siis ma seda närvihaiguse teooriat toetaks. Hakka ise ka söögilaua ääres rääkima, et mis sa sellest uuest singist arvad, äkki pakuks su peielauas? Kui sellest ka ei piisa, laenuta ratastool ja ähvarda härrat, et kui sa kohe ravi ei saa, teed omal käel praegu viimaseid samme!

Mu mees kohe peab kogu aeg vaidlema ja eriti just täiesti mõttetute asjade üle! Suurtes otsustes oleme ühel meelel, aga mõnel päeval kulub kümme minutit, et talle selgeks teha, et me peaks poest võtma käru, mitte korvi. Või et buss number 40 sõidab Viru juurde, mitte Veerenni. Või et pesumasinal teise tsentsifuugi kasutamine ei riku tema armsaid allahindluselt ostetud teksaseid ära. No ausõna, kaua ma vaidlen!

Aga ära vaidle üldse. Su mees tahab, et tema saaks ka midagi otsustada. Ilmselt on ta juba leppinud, et suured asjad on nagunii sinu järgi, sina ütled, mitu last teha ja kumba hoovi nurka maja ehitada. Las see loll siis tassib oma kolme kuuspakki poekorvis, kuni ta ootama peab, et sina šampooni valiksid.

Ilmselt saab ta ise ka aru, et käitub natuke nõmedalt, aga seekord peaks ikkagi tema võitma. Keda ikka need bussimarsruudid, kulunud teksad või muu tühi-tähi üldse huvitab, kui teil muidu kõik tore on? No näed, ma ei hakka üldse vaidlema, sa tead, et mul on õigus ja mitte kedagi ei huvita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles