Hommikune mustikamuffin võib sisaldada terve päeva suhkru normi

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Manuel Findeis/PantherMedia / Manuel Findeis

Võib tunduda, et muffin on hea valik hommikukohvi kõrvale. Tegelikkuses on väikeses muffinis peidus terve päeva jagu suhkrut.

Suurbritannias on algatanud huvigrupid kampaania, et teadvustada inimestele, mida endale sisse süüakse. Suurbritannia valitsus soovitab täiskasvanutel tarbida kuni 30 grammi suhkrut päevas. See on umbes seitse suhkrukuubikut. 

Action on Sugar and the Obesity Health Alliance (OHA) organisatsioon paljastab, kui palju suhkrut on müügilolevates muffinites. Uurimuse raames võeti vaatluse alla 28 erinevat muffinit, mis müügil poodides ja müügipunktides. 

61 protsenti muffinitest sisaldas üle kuue teelusika suhkrut. See on seitsme kuni kümneaastase lapse päevane suhkrukogus. Kõige suurema suhkrusisaldusega muffin, mida müüakse ka Eestis, pärineb McDonald'sist. Sealsest muffinist saab kätte kaheksa teelusikat suhkrut, kirjutab Independent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles