Ahjuprii retseptisoovitus: hõrk mascarpone-maius sidrunisärtsuga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fazer

Oled üks nendest, kes ei ole siiani köögiahjuga suutnud häid suhteid luua ning pelgad seepärast maitsvaid kooke küpsetada? Ebamugavast olukorrast on õnneks ka väljapääs, kuna magustoitude valmistamiseks on ka muid võimalusi, mis on täielikult ahjupriid.

Fazer Eesti maiustuste kategooria juht Triin Aasma soovitab katsetada maitsvat küpsiste ja siidise mascarpone-juustu kreemiga magustoitu, mis valmib ilma kõrge kuumuse ja raske vaevata ning paitab kindlasti külaliste maitsemeeli.

Vaja läheb:

175 g Domino küpsiseid

1 ½ želatiinilehte

250 g mascarpone-juustu

200 g kohupiimapastat

1 tl vanillisuhkrut

2 spl suhkrut

1/2 pigistatud sidruni mahla

mustikaid kaunistuseks

Valmistamine

Purusta küpsised käsitsi või köögikombaini abil peeneks puruks ning pane želatiinilehed jahedasse vette likku. Seejärel sega omavahel kokku mascarpone-juust ja kohupiimapasta ning lisa vanillisuhkur ja suhkur. Kuumuta õrnalt värskelt pressitud sidrunimahl, lisa sellele veest tühjaks pigistatud želatiinilehed ning sega see mascarpone ja kohupiima kreemiga.

Võta neli väiksemat purki või klaasi, millest magustoitu serveerida. Aseta neisse vaheldumisi küpsisepuru ning mascarpone-juustu segu kuni klaasid on ääreni täis. Aseta valminud magustoidud kaheks tunniks külmkappi ning kaunista hiljem marjadega, näiteks mustikatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles