Rikkus ei anna häbeneda: Putini 9 kõige ekstravagantsemat ja kallimat asja (20)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alexei Druzhinin/AP

On ilmselge, et Venemaa president Vladimir Putin tekitab palju kuulujutte. Üheks põhjuseks, miks see nii on, on kindlasti Putini väidetav hiigelvarandus.

Riigipea kohta paistab ta olevat väga rikas, kuid veelgi veidram on see, kuidas ta oma raha kulutab. Money Versed on välja toonud kallid ja ekstravagantsed asjad, mida Putin väidetavalt omab.

1. Kullast vetsupott. Väidetavalt kuulub tema omandisse kuldne tualettpott, mille hinnaks umbes 60 700 eurot.

2. Määratult kallid ülikonnad. Putin armastab head ülikonda ning tema lemmikuid valmistab Itaalia bränd Brioni. Iga tema ülikond maksab umbes 4050 eurot tükist.

3. Miljonidollariline kellakollektsioon. Venemaa presidendi aastapalk on umbes 90 700 eurot, kuid see pole olnud takistuseks, kui vaja osta kell, mis maksab 405 000 eurot.

4. Mil Mi-8 helikopterid. Putin pole tavaline rikkur, ta eelistab limusiinidele helikoptereid. Tema kopterid, millest igaüks maksab umbes 3,2 miljonit, on tõeliselt luksuslikud - ei puudu suured telekad ega spetsiaalne valgustus.

5. Sportautode kollektsioon. Ferrarid, Lamborghinid, Bentleyd... Putin on kõva kollektsionäär, tal on kokku umbes 700 autot. Tema tööauto on aga soomustatud S-klassi Mercedes, mis läks Vene maksumaksjale väidetavalt maksma umbes 40 miljonit eurot.

6. 28 miljoni eurone jaht. Tal olla neli jahti, mille ostnud riik. Üks neist, nimega Olümpia, on 187jalane ning selle kinkis Putinile Vene oligarh Roman Abramovitš.

7. Kahe miljardi dollari väärtuses kunsti. Tema kunstikogu on muuseumivääriline.

8. Kuldplaatide ja juveelidega kaunistatud lennuk. Venemaa ekvivalent Air Force One'ile on Iljušin II-96, mis olla kaetud kuldplaatide ja juveelidega, väärt umbes 9 miljonit eurot. Lennuk ise aga oli juba enne kaunistamist väärt 405 miljonit eurot!

9. 20 residentsi. Putinile kuulub mitmeid maju, kuid Villa Segren on neist kõige ekstravagantsem. Tal on ka suvekodu Hispaanias, Marbellas, kus naabrimeheks on Rod Stewart.

Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles