Uuring: üllatav asi, mis aitab sul põletada rohkem kaloreid

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kas sulle meeldib kuulata muusikat, kui trenni teed? Värskest uuringust selgub, et see ei mõju hästi mitte ainult meeleolule.

Ameerika kardioloogiakolledži aastakonverentsil presenteeriti värsket uuringut, mis annab teaduslikud tõendid, et muusikal on sulle kasulik mõju.

Uuringu tarbeks pidid 127 inimest läbima 20minutilise koormustesti. Pooltel lubati kuulata muusikat, teistel mitte. Teadlased leidsid, et keskmiselt jõudsid muusikakuulajad joosta 50,6 sekundit kauem kui vaikuses testi tegijad. See ei tundu ehk pika ajana, kuid tuleb silmas pidada, et selle ränga koormustesti puhul tekib enamikel inimestel juba raskusi kuue-seitsme minuti juures.

«Pärast kuut minutit tekib tunne, et sa jooksed mäest üles, nii et suuta seda 50 sekundit kauem teha on juba suur asi,» ütles uuringu autor Waseem Shami. «Vähemalt väikesel skaalal pakub see uuring tõendeid, et muusika on hea tööriist, mis aitab motiveerida rohkem treenima, mis on kriitiline südametervise suhtes. Ma usun, et see on midagi, mida me juba intuitiivselt teadsime, aga nüüd leidsime ka tõendid, et see on tõsi.»

Kuigi uuringus osales vähe inimesi, näitas see, et muusika suurendab meie vastupidavust, sunnib meid rohkem pingutama ning seega aitab põletada kokkuvõttes rohkem kaloreid, kirjutab Best Life.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles