18 sotsiaalmeediategevust, mida võib pidada petmiseks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Paljud meist arvavad, et petmine on üsna selge tegevus – kellegi teisega suudlemine või magamine. Digiajastul on aga tegelikult petmine märksa keerulisem nähtus.

Sotsiaalmeedia on andnud meile vaat et lõputud võimalused truudusetuseks ning see ei tähenda ainult armukesega messenger’i vahendusel kohtingu kokku leppimist.

Best Life toob välja tegevused, mida tegelikult saab petmiseks pidada.

  1. Võltsprofiili loomine. On võimalik, et kellelgi on võltsprofiil vaid trollimise eesmärgil, kuid kui sa avastad, et su kallimal on võltsprofiil, on sul enam kui alust küsida, miks tal seda vaja on.
  2. Flirtivate piltide postitamine. Kui su muidu tavapärane postitamisstiil muutub üliflirtivaks pärast seda, kui keegi on hakanud sind jälgima, on see ohumärk. Flirtivate fotode postitamine vaid kellegi konkreetse tähelepanu saamiseks pole sugugi süütu käitumine.
  3. Koodnimede kasutamine. Kui sa hakkad muutma oma kontaktide nimesid või suhtled veebis vaid koodnimedega, on see kahtlane. Sul ei peaks olema põhjust kallima eest varjata, kellega sa suhtled.
  4. Pidevalt kellegi staatuste jälgimine. Jah, ka kõige truumad inimesed lähevad vahepeal oma eksi profiilile, aga kui sa pühendad liiga palju aega kellegi konkreetse jälgimisele, oled libedal teel.
  5. Sa jälgid inimesi, kellega sa tahaks magada. Sa hakka Instagramis jälgima kedagi vaid seetõttu, et arvad, et ta on seksikas? See pole nii süütu tegevus kui tundub. See näitab, et tunned kellegi vastu tõmmet ning püüad temaga kontakti luua.
  6. Kommenteerid eksi fotosid. Eks saab lapse ja sa soovid õnne? Süütu. Eks rannas ja sa kirjutad, et sooviksid isegi temaga seal olla? Üldse mitte süütu.
  7. Flirtivate sõnumite saatmine. Sul on Twitteris silmarõõm ja te vahetate omavahel flirtivaid otsesõnumeid? Kohe kindlasti petmine.
  8. Sa usaldad muresid kellelegi teisele, aga mitte oma partnerile. Intiimsus pole vaid füüsiline. Kui sa usaldad oma muresid kellelegi teisele ja loodad temalt saada emotsionaalset toetust, on see su partneri suhtes ebaõiglane.
  9. Eksiga vanade heade aegade meenutamine. Paljud eksid saavad olla sotsiaalmeediasõbrad, aga kui sinu suhtlus eksiga keerleb selle ümber, kui tore teil ikka koos oli, on see kindlasti truudusetu käitumine.
  10. Piltide saatmine. Kui sa just ei saada sõbrannale fotosid, et ta aitaks sul otsustada, kumba kleiti valida, siis üldiselt on sotsiaalmeedias privaatselt piltide saatmine piiride ületamine.
  11. Seksikate emotikonide kasutamine. See, kui sa ei ütle otse välja, ei tähenda, et sa ei flirdiks. Ka emotikonide abil saab üsna värvika pildi joonistada...
  12. Eksiga tekstimine. Leidsid kasti eksi asju ja sa tahad, et ta neile järele tuleks? Süütu. Niisama vestlemine ja sõbrustamine? Su kallim kindlasti ei rõõmusta.
  13. Sa kustutad oma brauseriajalugu. Kui sa tunned vajadust pidevalt oma jälgi kustutada, on see tõenäoliselt ohumärk.
  14. Pidevalt flirtivate sõpradega tekstimine. Me kõik vajame aeg-ajalt välist tunnustust, kuid kui sa pidevalt suhtled nende sõpradega, kellega teil pole muid teemasid kui vaid see, kui seksikas ja tark sa oled, siis ole ettevaatlik.
  15. Kommenteerid inimeste välimust. On palju viise, kuidas kedagi kiita, ilma et su kommentaar tunduks flirtivana.
  16. Sa jagad saladusi. Su kallim peaks olema inimene, kellele saad kõike usaldada. Kui sul on keegi, kellele sa pidevalt räägid asju, mida oma kallimale ei räägi, siis võid end truudusetuks pidada.
  17. Sõbrustad seksikate võõrastega. Sotsiaalmeedia on selleks, et luua uusi suhteid ja sidemeid, kuid kui sa lisad endale sõbralisti inimesi vaid nende seksika välimuse põhjal, pole see kindlasti mõistlik käitumine.
  18. Sa teed kohtumiseks plaane. Kohtusid inimesega interneti vahendusel ja plaanite kokkusaamist? Kui see pole just mingiks müügitehinguks, siis võid pidada end truudusetuks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles