Viis trendi, mis teevad ilma kevadsuvises prillimoes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIDO Eyewear Show 2018
MIDO Eyewear Show 2018 Foto: Meeri Tiirats

Maailma ühel suurimal ja mainekamal prillimessil «MIDO Eyewear Show» tutvustati veebruari lõpus prillimoe värskeid kevad-suviseid trende. Messi külastas ka kodumaise optikapoodide keti Norman-Optika tegevjuht Hele Vatku, kelle sõnul teeb minimalism prillimoes sel hooajal suurt comeback’i.

Vatku räägib, et messil jäid kõlama märksõnad metall, loomulik, õhuke, retro ja vintage. «Kõige suurem muutus on kindlasti see, et viimastel hooaegadel domineerinud rasked ja tumedad plastraamid asenduvad sel aastal kergemate ning heledamate raamidega. Messil oli palju näha ka kergelt või täielikult läbipaistvaid raame,» võtab Vatku prilliraamide trendid kokku. Värvitoonidest rääkides toob Vatku esile mahedad suvised pastellid, nagu heleroosa ja -sinine, hall ning soojad ja kuldsed toonid. Samuti on jätkuvalt moes ihukarva beež ehk nude-toon, mis jätab prillikandjale rõivaid valides oluliselt rohkem mänguruumi.

Kergematele raamidele tasakaaluks tulevad moodi julged ja isikupärased nurgelised raamid, millele sekundeerivad tilgakujulised või hoopiski ümmargused prilliraamid. Vatku sõnul on erinevate prilliraamitootjate puhul märgata teatavat mängulisust. «Kui raam on minimalistlik, siis mängitakse klaasi kuju ja detailidega. Sama suunda oli messil märgata ka päikeseprillide osas.»

Norman-Optika turundusjuht juhib tähelepanu ka kaunitele ning erilistele retro- ja vintage-stiilis raamidele, mis on sel hooajal selge trend ning millele paljud prilliraamitootjad on oma fookuse pööranud. «Ka seal on palju ümarat ja ovaalset klaasi ning klassikalist kassisilma-look’i. Metallist topeltsild on selle trendi puhul kohustuslik lisand. Rõhku pannakse ka teistele detailidele: sangaotsikud, logo paigutus ja disain.» Nn retroraamide puhul oli Vatku sõnul messil selgelt näha, et tootjad soovivad tarbijaid üllatada millegi tõeliselt erilise ja silmapaistvaga.

Kevad-suvi 2018 prillimoe peamised trendid ja moesuunad:

  1. Stiilsed metallraamid
  2. Metallsangadega õhukesed plastraamid
  3. Ümmargused prilliraamid – plast-, metall- või kombineeritud raamid
  4. Aviaatori stiilis sillaga prilliraamid
  5. Pastelsed ja ihukarva toonid

MIDO Eyewear Show 2018

Alates 1970. aastatest korraldatav MIDO mess on optikavaldkonna üks olulisemaid rahvusvahelisi messe, kus kohtuvad ligi 2500 prillitootjat ja -brändi. MIDO on läbi ajaloo olnud prillimoe trendide suunanäitaja ning messi on võrreldud isegi New Yorgi või Londoni moenädalaga. Lisaks moesuundade tutvustamisele demonstreeritakse messil ka tootearendusuuendusi ning optikamaailma viimaseid tehnoloogiasaavutusi. Tänavu külastas messi rekordiliselt palju külastajaid – 58 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles