Põhjus teada: miks kõik just praegu tunduvad lahku minevat?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Oled sa ehk märganud, et paljud suhted saavad alguse just sügisel – kui õues läheb pimedaks ja jahedaks, on kuidagi mõnus kallimaga õhtuid koos teki all veeta. Kevade tulekuga aga paistavad lahkuminekut sagenevat. Miks see nii on?

Cosmopolitan kirjutab, et asjal on tõepõhi all. Üks 2010. aastal korraldatud uuring selgitas, et on mitmeid hetki aastas, mil võib märgata lahkuminekute sagenemist. Esimene tõus on pärast valentinipäeva, siis aga nädalad enne suurt kevadvaheaega (mil on Ameerika kultuuris natuke teine, hoopis pidusem tähendus kui meie kultuuriruumis).

Psühholoog dr Danielle Forshee pakkus välja omapoolse selgituse, miks kevadeti näivad suhted purunevat. Kui sa oled seda tüüpi inimene, kel pimeduse saabudes jääb keha õnnehormoonide tootmisega hätta, siis võib just uus suhe olla see, mis tekitab sus hea tunde.

Kui kevadel aga läheb valgemaks ja õnnehormoonid on kergemad keha üle ujutama, võib sulle tunduda, et sa ei pea olema suhtes – sa suudad niisamagi õnnelik olla.

Seega: naudi kevadet! Kas oled just suhet lõpetamas või senini vallaline – kevadel on kõik võimalik!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles