Kirurg soovitab: praegu on veel parim aeg laserprotseduurideks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michael Krause/PantherMedia / Michael Krause

Nahk on keha suurim organ ning see reageerib ümbritsevale keskkonnale. Kuigi laserprotseduure on võimalik teha aastaringselt, on just pime ja külm talv ideaalne aeg kaasasündinud patoloogiaid, arme ja päikesekahjustusi eemaldavaks laserraviks. 

Parimad tulemused saavutatakse heleda naha korral, sest tugevalt päevitunud nahk laserprotseduurideks ei sobi. Lisaks on protseduuridest parem taastuda ajal, kui on jahe ning agressiivselt töödeldud piirkondi saab pikkade riietega mugavalt katta.

Christinas Clinicu kirurg dr Mari Laasma annab nõu, millised on efektiivsed laserprotseduurid, millele just praegu tasub veel mõelda.

Naha laserlihvimine ehk naha uuendamine laseri abil

Naha laserlihvimine on väga efektiivne ja pikaajaliste tulemustega ühekordne protseduur, millega saab eemaldada aknearme ja pigmendilaike, kaotada vananemisilminguid ning vähendada suurenenud poore. Vaid ühe protseduuriga on võimalik ravida naha tooni, tekstuuri ja muuta seda pinguldatumaks. Kuna protseduur on agressiivne, siis parimate tulemuste saavutamise oluliseks märksõnaks on pikk taastumisaeg – maksimaalselt kaks kuud. Naha laserlihvimine soodustab naharakkude uuenemist, mistõttu suureneb pärast protseduuri ajutiselt naha vastuvõtlikkus ärritajatele ning nahk muutub päevavalgusele tundlikumaks. Talvel on päikest vähem ning nahka on võimalik ravida tugevamalt. Nii saab protseduur anda kiiremaid ja efektiivsemaid tulemusi.

Laseriga karvaeemaldus ehk laserepilatsioon

Laserepilatsiooni tulemus sõltub suurel määral naha toonist, mistõttu tähendab hele ühtlane, päikeserantide vaba nahk paremat ja kiiremat karvaeemaldust. Protseduuri puhul on tegemist suurepärase lahendusega näiteks naistele, kellel hormoontalitlushäire tõttu kasvab habe ning teised protseduurid ei ole tulemust andnud. Laserepilatsioon aitab liigset karvakasvu kontrollida ning tugevate parameetritega valgussähvatuse karvasibulani viimine annab pikaajalise tulemuse. Kuna protseduuri tuleks läbida kuurina on talvel õige aeg sellega alustada, et suvel siledat nahka nautida.

Veresoonte laserravi

Tavaliselt tulevad külmaga veresooned ja nende kolded paremini nähtavale. Mida intensiivsem on veresoonte n-ö välja joonistumine, seda paremini alluvad veresoonte kolded ravile. Tähtis on teada, et veresoonte laserravi puhul pole tegemist iluprotseduuriga vaid sümptomite ravikuuriga, mistõttu kaasneb raviga üsna pikk taastumisaeg. Pärast teist või kolmandat protseduuri võtab taastumine aega kuni kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles