Uuring näitas: see harjumus raseduse ajal kiirendab sünnitust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pregnant female on ultrasound scan
Pregnant female on ultrasound scan Foto: Anna Omelchenko/PantherMedia / Anna Omelchenko

Milline naine ei sooviks kiiret sünnitust? Hiljutine uuring näitas, et sellele on lihtne ise raseduse jooksul kaasa aidata.

Tuleb välja, et aktiivne elustiil pole hea vaid tervise säilitamiseks, aga ka sünnitegevuse kiirendamiseks, kirjutab Independent. Madridi Tehnikaülikooli tehtud uuringus osales kokku 508 tervet naist, kellest 253 naist olid kontrolligupis ning 255 naist treeninggrupis. Treeninggruppi kuulnud naised said mõõdukat aeroobset trenni kolmel korral nädalas.

Teadlased analüüsisid erinevaid faktoreid naiste sünnituste juures. Sinna kuulusid sünnituse kestus, sünnituse iseloom, naise kaalutõus, valuvaigistite kasutamist ja lapse kaalu.

Teadlased jõudsid järeldusele, et lapseootel naised, kes võtsid osa aeroobika treeningutest, veetsid sünnitusel vähem aega kui füüsiliselt mitteaktiivsed rasedad. Lisaks kasutasid raseduse ajal füüsiliselt aktiivsed naised vähem valuvaigisteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles