Tiina Talumehe juubelikollektsioon Vabariigi Naine räägib sundimatu naiselikkuse loo

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Oliver Moosus

Tiina Talumehe värske kevadsuvine couture-kollektsioon on väärikaks tähistuseks nii Eesti Vabariigi sajandale juubeliaastale kui ka moestuudio enda 20. aastapäevale, olles inspireeritud 20-30ndate aastate võluvalt naiselikust moest.

«Seekord vaatasin kollektsiooni luues tagasi esimese Eesti Vabariigi aega, mille sünd langeb kokku 1920ndate aastate vabama  lõikega naistemoe tekkega, mille tõid kaasa Coco Chanel ning tema kaasaegsed moeloojad,» räägib moelooja Tiina Talumees. «Rõivad jäid endiselt väljapeetult naiselikuks, kuid kleidid muutusid oluliselt lühemaks, lihtsamaks ja kantavamaks. Tolle aja moodsad naised olid julgemad ja spontaansemad ning rõivamood pidi ajaga kaasas käima, lubades naistel end rõivastes mugavalt tunda ning olla nemad ise. Just sellise sundimatu naiselikkuse lugu räägib ka uus kollektsioon.»

«Vabariigi Naine» sulandab elegantselt ühed võluvaimad moekümnendid ning juubeliaastale kummardust tegeva rahvusteema, kuid teeb seda stiliseeritud ja kõrgmoele omases võtmes, tänapäeva naisele kohandatud lõigetega.

Valdavalt õhtu- ja kokteilikleitidest ning nende juurde sobituvatest jakkidest ja mantlitest koosneva kollektsiooni üheks signatuurelemendiks on stiliseeritud rukkilillemotiiv, olgu siis hapra pärltikandina, täiuslikkuseni viimistletud käsitööaplikatsioonina või Tiina Talumehe enda disainitud unikaalse printmustrina, mida kandvad kangad valmivad eritellimusena Itaalias.

Kollektsiooni värvigamma on Eestimaale omaselt tagasihoidlik ja vaoshoitud. Näeme trikoloorist inspireeritud sinise, musta ja valge varjundeid, aga ka koidikutaeva roosat ning klassikalist beeži. Materjalidest kohtame kollektsioonis näiteks siidsatääni, viskoosi ning siidi- ja villakreppi. Kollektsioon valmib käsitööna parimate rätsepate käe all Tiina Talumehe Rotermanni moestuudios.

 «Vabariigi Naise» esitlus toimub Maarjamäe lossis 19. aprillil. Lossi kuulsusrikas ajalugu algas Vene aadelkonna suveresidentsina ning jätkus väljapeetud seltskonna öölokaalina esimese Eesti Vabariigi ajal.

Tiina Talumees Moestuudio on Eesti üks tuntumaid ja tunnustatumaid kõrgmoodi viljelevaid moemaju, mis on valmistanud eritellimusel naisterõivaid nüüdseks juba 20 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles