«Roaldi nädala» jahmatavad pihtimused: ma elasin üle kokkupõrke rongiga...

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roaldi nädal
Roaldi nädal Foto: Kanal 2

Täna kell 20.30 jagavad «Roaldi nädalas» oma lugusid inimesed, kes on pidanud võitlema nähtamatu deemoni – depressiooniga. Oma loo räägib ka meie kolumnist Heidi Ruul.

«Kõige mustem aeg oli, kui ma lihtsalt neli ööpäeva nutsin köögipõrandal. Ma käisin trammiteel silmad kinni ja klapid peas. Mul oli lihtsalt nii ükskõik.» Nii räägib 29-aastane Heidi, kes on depressiooni põdenud viimased üheksa aastat. Sealjuures tegeleb ta suhtekorraldusega ja tal on oma kolumn Sõbranna portaalis, lisaks kuuleme teda pea iga nädal «Naistejuttude» podcast'is. Ometi on see särav ja tegus naine üle elanud äärmiselt tumedaid aegu.

Oma loo räägib ka naine, kes jäi ellu kokkupõrkes rongiga.

Triinu on andekas kirjanik. Tunnustust on pälvinud tema lühijutud ja ka luuleraamatu võttis kriitika nii soojalt vastu, et seda võrreldi lausa Maria Underi loominguga. Kuid mis toimus Triinu peas hetkel, kui ta otsustas rongi ette astuda?

Need ja teisedki tänases «Roaldi nädalas» kõlavad lood on hoiatavad, õpetlikud ja silmiavavad. Neid jagavad inimesed, kes teavad täpselt, mida tähendab must masendus ja eluisu kadumine. Depressioon ei ole lihtsalt halb tuju, vaid nädalate ja kuude pikkune seisund, kus mitte miski ei suuda sind enam rõõmustada.

Kuidas õigel ajal aru saada, et lood on halvad ja kuidas depressioonist välja tulla?

«Roaldi nädal: Depressioonis Eesti» on Kanal 2 eetris täna kell 20.30, kohe pärast «Kuldvillakut».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles