Ingrid Peek: miks peakski kõik ühtmoodi mõtlema?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Peek.
Ingrid Peek. Foto: SCANPIX

Ingrid Peek (32), kes uurib pühapäeviti elu ja maailma salapärasemaid pooli populaarses raadiosaates «Hallo, Kosmos!», ütles ajakirjale Naised antud intervjuus, et maailmavaadete rohkus ja erinevus on väga teretulnud ja huvitav, sest miks peakski kõik täpselt ühtmoodi mõtlema ja ühte jumalat kummardama?
 

Nimelt küsiti Ingridi käest, miks paljud inimesed kõike sellist ei usu, mis nende maailmapilti ja reaalsustajusse ei mahu. «Aga miks peakski? See ongi vabaduse - isegi kui see on vaid illusoorne - võlu, et igaüks usubki seda, mida tahab ja õigeks peab, mis talle antud elu- ja arenguperioodil sobib. Nii nagu tänapäeval on üldiselt normaalne religioonide paljusus, on seda ka maailmavaadete ja elustiilide ja mõtteviiside rohkus ja erinevus.»

Küsimusele, kuidas suhtuvad Ingridi teemadesse ja tegemistesse tema sõbrad ja perekond, vastas ta, et nad lähtuvad sellest, et igaüks teeb seda, mis talle meeldib, sobib ja õnnelikuks teeb.

«Kui me räägime saatest «Hallo, Kosmos!», siis suhtuvad mu lähedased sellesse pigem positiivselt, uudishimu ja lustiga, vahel loomulikult ka reservatsiooniga, aga mõistvalt, sest on toredad tolerantsed inimesed,» selgitas Ingrid, lisades, et ta austab ka inimese õigust jääda eriarvamusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles