Salanipp, mis teeb peekoni eriti krõbedaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peekon.
Peekon. Foto: Elena Elisseeva/Panthermedia/Scanpix

Pannil praadides või ka ahjus küpsetades võib vahel juhtuda, et peekon ei lähegi krõbedaks ja jääb rasvaseks lödiks. On üks trikk, mis aitab seda vältida.

Toiduportaali Delish testijad tegid eksperimendi, et välja selgitada, kas peekonile vee lisamine aitab seda praadides krõbedamaks teha. Tulemused näitasid, et vesi tõepoolest aitab ja mitte ainult tekstuuri poolest. Vee lisamine aitab ennetada ka rasvapritsmeid, mis võivad olla väga ebameeldivad ja isegi ohtlikud.

Testijad proovisid peekonit praadida kahel moel. Esiteks lasid nad panni võimalikult kuumaks ja praadisid peekonit nagu tavaliselt. Teisel korral katsid nad pannipõhja veega ja paraadisid peekonit koos veega.

Tavaviisil praetud peekon läks küll krõbedaks, kuid rasva pritsis igale poole panni ümber ja köögi seinale. Koos veega praetud peekon ei pritsinud rasva laiali ning peekon jäi eelmisest palju krõbedam. Peekoniviilud olid tugevamad ja ei lagunenud nii kergesti laiali.

Testis osalenud kokad järeldasid, et peekonit praadides tasub pannipõhi katta õhukese veekihiga. Peekoni praadimiseks kulub 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles