Uuring: meestel, kes tahavad lapsi, on väiksem sugutung

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Jah, see võib tunduda kontraproduktiivne ning võiks ju arvata, et kui mees tahab lapsi, on ka tema suguiha seda kõrgem, kuid värske uuring lükkab selle arvamuse ümber.

Ajakirjas The Journal of Sexual Desire avaldatud uuringust selgub, et psühholoogilised faktorid mõjutavad väga palju seda, milline on meeste isu seksi järele.

Uuringust selgus, et on kolm peamist näitajat, mille põhjal võib ennustada, et mehel on väiksem seksiisu: tal on vähe erootilisi mõtteid, teda valdab hirm, või siis ta tahab lapsi saada.

Seejuures on üllatav, et sugukirele mõjusid vähem sellised faktorid nagu depressioon, väsimus, seksuaalne häiritus, sobivus partneriga, seksuaalne konserveeritus jms.

Simonelli et al korraldatud uuring sedastab, et nende tulemused tõestavad: meeste seksuaalset kirge mõjutavad psühholoogilised faktorid arvatust märksa enam. Muidugi on vaja teha edasisi uuringuid, et mõista meeste seksuaalsust veelgi paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles