Video: vabatahtlikud teevad pruutkleitidest inglibeebidele matusekleidid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu võib olla kohutavalt ebaõiglane ja juhtub, et tuleb matta beebi, kes pole kasvamiseks võimalustki saanud. See paneb leinavad vanemad raskesse olukorda - milles last matta?

Mõned vanemad on inglibeebile sipupükste asemel selga pannud nukukleidi. Iirimaa vastsündinute terviseliidu juhitud projekti «Angel Gowns» vabatahtlikud on aga leidnud hea lahenduse neile, kes tahavad mida kaunimat. Nimelt teevad nad vanadest pruutkleitidest inglibeebidele suririideid.

Vabatahtlik õmbleja Natalija Sviridova selgitab RTE Newsile antud videointervjuus, et beebile suririiete leidmine on vanematele väga raske. Selleks saadavad nad juba valmis kleidid sünnitushaiglatesse või otse vanematele, kes neid vajavad.

Ühest pruutkleidist saab teha viis inglikleidikest. Praeguseks on vabatahtlike organisatsioonil juba 100 pruutkleiti ootel, et need lahti lõigata ja uuteks kleitideks õmmelda. Rohkem kleite ei saa «Angel Gowns» vastu võtta, sest neid pole kuskil hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles