Eksperdid: intelligentsed inimesed on kaua üleval, ei viitsi koristada ja ropendavad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Meenub sulle, kuidas lapsepõlves oma vanematega pidevalt tülli läksid, kuna ei tahtnud minna õigel ajal magama, ei viitsinud koristada ja kasutasid «pahasid» sõnu? Sellel võib olla kindel põhjus.

Erinevad uuringud viitavad, et kõik need omadused võivad näidata, et sul on kõrge IQ-tase.

Targad inimesed kasutavad «halbu» sõnu

Öeldakse, et inimestel, kes ropendavad, on «piiratud sõnavara», kuid kui selle peale natuke mõelda, siis on tegelikult vastupidi – inimesed, kes teadlikult oma sõnavara piiravad, kasutavad ju tegelikult vähem sõnu, vahendab Daily News. Mõned akadeemikud otsustasid läbi viia huvitava eksperimendi – nad palusid uuringus osalenud inimestel nimetada nõnda palju vandesõnu, kui neil meelde tuli. Tulemused olid üllatavad: need, kes teadsid rohkem roppe sõnu, olid ka kõige kõrgema IQ-ga.

Mitmed andekad ja targad inimesed magavad vähe

Ka «öökulli»-eluviis võib olla märgiks, et sa oled intelligentsem – sellele on viidanud nii mõnedki uuringud. Tuntumatest nimedest, kes armastavad öösiti üleval olla, võib välja tuua president Obama, Charles Darwini, Winston Churchilli, Keith Richardsi ja Elvis Presley.

Segamini töölaud ja intellekt käivad käsikäes

Minnesota ülikoolis korraldatud uuring näitas, et kui kellelgi on segamini töölaud, ei tähenda see, nagu oleksid nad vaid laisad ja räpakad inimesed. Pigem keskendub nende aju sellele, mis tõeliselt loeb. Ka siin on oma loogika olemas – kui sa igavled, hakkad sa tegelema triviaalsete asjadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles