Kuidas jääda positiivseks, kui oled töötu?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Sa oled saatnud ära oma elulookirjeldused, kirjutanud hunniku motivatsioonikirju, rääkinud sõprade ja tuttavatega, käinud intervjuudel... Sa oled teinud kõik ja nüüd jääb üle vaid oodata. See aga võib olla väga frustreeriv.

Kui sa otsid tööd ja tead, et oled endast andnud kõik, võib väga raske olla jääda positiivseks, kui pead istuma käed rüpes ja ootama, mil keegi sinuga ühendust võtab. Kuidas hoida ärevust eemal?

Mine offline’i

Astu oma arvutist ja telefonist eemale. Sa ei pea tööportaali iga viie minuti tagant värskendama. Tee midagi, mida sa naudid, et mõtteid eemale viia. Loe raamatut, mine kinno, hoia käepärast märkmik, kuhu kirja panna juhuslikud mõtted (ka need, mis tulevad pähe seoses tööotsinguga ja sulle meenub keegi, kellelt võiksid nõu küsida). Aga astu füüsiliselt oma seadmetest eemale, kuna need tuletavad sulle pidevalt meelde, et sa ootad millegi juhtumist. Isegi, kui sa suudad eemal olla vaid tunni, on see sulle kasulik, kirjutab Amy’s Smart Girls.

Liiguta end

Mine jooksma või niisama kõndima – peaasi, et veri hakkab liikuma! Treening parandab su tuju ja kognitiivseid funktsioone. Leia midagi, mis sulle meeldib.

Õpi midagi uut

Oled kunagi tahtnud pühenduda kudumisele? Õppida selgeks Photoshopi kasutamine? Õppida kodeerimist? Tänapäeval on võimalik kõike ise interneti abiga õppida. Hakka aga pihta!

Muuda oma rutiini

Kui sa ootad, et midagi juhtuks, võib tunduda, et sa oled rutiini ja madalseisu kinni jäänud. Muuda midagi oma igapäevarutiini juures, isegi kui see on midagi väikest. Mine kohvikusse kohvi jooma, selmet seda kodus teha. Kui tahad raha kokku hoida, siis unusta kohvikud, aga katseta kodus erinevaid retsepte. Kõnni koju teist marsruuti mööda.

Saa sõpradega kokku

Kes suudaks sõpradest paremini su tuju tõsta! Et sõpradega kokku saada, ei pea sa kulutama tohutult raha, istuge lihtsalt kellegi juurde maha ja ajage juttu. See aitab leevendada stressi ning sõbrad pakuvad enesekindlusele tuge, mida hädasti vajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles