Ema mures: võõras lapsevanem ähvardas minu last

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jan Mika/PantherMedia/Scanpix

«Mure selline, et üks ema ähvardas lasteaias minu last. Tema laps oli rääkinud, et minu tütar ja teised poisid narrivad teda lasteaias. Nii minu laps ja ka kasvatajad väitsid, et ta pole seda teist last narrinud,» kirjutab pahane ema Perekeskus Sina ja Mina nõustamiskeskkonnas.

«Ja kuigi seda teadis ka see teine vanem, pahandas ja ähvardas ta minu last garderoobis ilma minu või õpetajate juuresolekuta. Nüüd kardab minu laps teisi vanemaid ja ei taha lasteaeda minna.

Ma julgustasin ja lohutasin oma last ning sain olukorra natuke paremaks. Aga mida ette võtta sellise vanemaga, et oma last edaspidi kaitsta?»

Vastab pereterapeut, Gordoni perekooli koolitaja Tiina Teska:

«Küsite, mida võtta ette teise lapsevanemaga, kes teie lapse väitel teda lasteaias ähvardas. Mõistan, et sel hetkel ei olnud juures ei lasteaiaõpetajaid ega ka teid ennast. 

Konfliktne olukord on alati mitmeti tõlgendatav. Nii palju, kui on erinevaid osapooli, on ka erinevaid nägemusi ja olukorra tõlgendusi. Võiks hakata taastama möödunud situatsiooni ja seeläbi arutama, kes midagi valesti tegi, kuid pigem arvan, et selline tegevus on üsna vähe tulutoov.

Soovitan teil kindlasti pidada nõu lasteaiaõpetajatega, et mida koos saaksite ette võtta, et selline olukord enam ei korduks. Võib olla saaksite paluda, et lapsevanemad, kes soovivad teie lapsega mingil kombel suhelda, teeksid seda edaspidi läbi teie või teie juuresolekul.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles