Neli julget naist ajaloost, kes läksid enneolematutele seiklustele

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @untuckedworkwear

Need neli revolutsioonilist naist ajaloost on heaks inspiratsiooniallikaks uute reiside planeerimisel. Samuti tõestavad nad, et naised pole ehk pooltki nii õrn sugu, kui kiputakse arvama.

Nimekirja inspireerivatest naistest, kes on ette võtnud julgeid reise kogus kokku booking.com veebilehekülg.

Annie Londonderry

Annie Londonderry oli esimene naine, kes sõitis jalgrattaga ümber maailma 1894.-1895. aastatel. Ta alustas oma teekonda Ameerika Ühendriikidest, sõitis siis läbi Euroopa ja Aasia, seilas Jaapanist tagasi Ühendriikidesse Los Angelese linna, kust ta väntas Mehhikoni välja.

Kui oled samuti jalgrattafänn, kuid nii suurt seiklust ette võtta ei taha, tasub kaaluda reisi Yangshuosse Hiinas. Sealne piirkond on väikeste maaliliste külavaheteedega tõeline jalgratturite paradiis. 

Valentina Tereshkova

1963. aastal valiti siis 26-aastane langevarjuhüppamise tšempion Valentina Tereshkova esimeseks Nõukogude naiseks, kes saadeti kosmosesse. Ta veetis kosmoselaeval, mis tegi Maakera ümber 48 tiiru, kolm päeva. Valentina on tegelikult tänaseni ainus naine, kes on üksinda kosmosemissioonil käinud.

Kuigi enamike inimeste jaoks jääb kosmosesse sõit kättesaamatuks, on võimalik külastada Tekapo järve piirkonda Uus-Meremaal, mida peetakse üheks parimaks tähtede imetlemise paigaks maailmas.

Junko Tabei

Jaapanlasest mägironija Junko Tabei oli esimene naine maailmas, kes ronis 1975. aastal maailma kõrgeima mäe Džomolungma tippu. Ta oli ka esimene naine maailmas, kes vallutas «Seitse tippu» ehk iga kontinendi kõrgeima tipu. 

Isegi kui Džomolungma tippu ronijat sinust ei ole, tasub reis mäe jalamile Nepaalis end igati ära. Matk Everest Base Campi võtab 15 päeva aega ning selle jooksul saad imetleda lõputul hulgal hunnituid vaateid. Kui oled aga füüsiliselt paremas vormis, siis miks mitte proovida ka päris tipu vallutamine ära. 

Laura Dekker

2010. aastal oli siis 15-aastane Laura Dekker kõige noorem üksinda ümber maailma purjetav inimene. Tema retk võttis aega aasta ja viis kuud. Ta alustas oma teed Gibraltarilt, liikus siis Kanaaridele, Panamale, Galapagosele, Tahitile, Fijile, Austraaliasse ja Lõuna-Aafrikasse, enne kui ta Hollandis lõpetas. 

Kui armastad purjetamist tasub minna ühte seilajate lemmikpaika Cowes'i ning kui oled juba parajalt osav seilaja, võid osaleda isegi iga aasta augustikuus toimuval Cowes Week purjetamisvõistlusel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles