Lugeja kirjutab: tulevikumoes on vintage eriti kõrges hinnas

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moefoto aastast 1966.
Moefoto aastast 1966. Foto: Günter Rubitzsch/akg-images/Scanpix

Sõbranna ja Moekuulutaja lugejamängust võtab osa Reet, kes kirjutab oma nägemusest tulevikumoest.

Kiirmood ei kao veel niipea... Igapäevaelu stress elatakse välja šopates. Ikka tahaks uut ja samas kaob selle võlu iga kord ikka kiiremini. Jälle uut tarvis ja nii edasi.

Järjest hinnatumaks muutub aga vintage. Mitte lihtsalt second-hand, vaid asjad, mis on kvaliteetsed ja ajatud. Inimesed hindavad üha rohkem häid materjale, korralikku õmblustööd, omanäolisi rõivaid.

Tõeliselt head vintage’it tuleb juurde vähe. Tänapäeval ostetakse uusi asju nii sageli, et tootjal pole ka mõtet vastupidavusele ja kvaliteedile rõhku panna. Tarbija ei hinda seda. See kehtib isegi paljude kallite brändide kohta - klient tahab uut ja ei ootagi, et ese kaua ilus püsiks. Nii ei tule tänastest uutest rõivastest enam vintage’t, vaid prügi.

Nii et paljud head vintage esemed, mida veel saada on, muutuvad haruldaseks ja hinnad tõusevad. Ometi hakkavad inimesed vintage‘it üha rohkem tahtma. Vintage on see, millega uhkeldatakse, hoitakse, kallilt edasi müüakse.

Trendid jäävad ka tulevikus vahelduma. Ikka kirju, kuld ja kard, seejärel minimalism ja ringiga kirju juurde tagasi.

Kasutan juhust ja panen kirja need asjad, mida võiksid endale soetada, et alati stiilne ja oma rõivastega rahul saaksid olla. Ükskõik, kust sa need ostad - olgu materjal kvaliteetne (üldjuhul siis naturaalne), lõige hea ja õmblused korralikud.

1. Teksad - tavaliselt kitsa lõikega, loomulikult hästi istuvad.

2. Korralikud mustad villased püksid.

3. Väike (must) kleit.

4. Naturaalsest materjalist (kašmiir, vill, alpaka) kudum.

5. Poolsaapad (nahast).

6. Villane mantel (must, kaamelitooni või tumesinine).

7. Hea lõikega pintsak.

8. Linane pikk suvekleit.

9. Meie kliimas üks korralik pikem sulejope.

10. Üks nahast käekott.

Võta sinagi osa tulevikumoe lugejamängust, et osaleda Tartu Kaubamaja Montoni 100-eurose šopingukrediidi loosis. Loe lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles