Just selles vanuses on seks kõige parem

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson

Kas on teatud vanus, mil on kõige parem seksida? 

Head uudised! Vanus on tõesti vaid number, vähemalt siis, kui asi puudutab seksi, kirjutab HuffPost. Mitte millenniumilapsed pole need, kes kogevad kõige paremaid seksielamusi. Värske küsitlus näitab, et kõige paremini kogevad seksi naised vanuses 66 ja meeste puhul on selleks vanuseks 64.

Seksuaalterapeutidele ei tule uuringutulemused üllatusena. Seks muutub paremaks, kui sa õpid oma keha armastama ning mõistad, et seksapiil ei ole seotud su füüsilise välimusega. Kahjuks on see õppetund, mille omandamiseks kulub paljudel inimestel aastakümneid.

«Minu 20ndates ja 30ndates kliendid on liiga eneseteadlikud, et seksi korralikult nautida,» tõdeb seksiterapeut Vanessa Marin. «Nooremad inimesed on seksi ajal liiga oma peades kinni ning mõtlevad selle peale, kuidas nende kehad välja näevad, kuidas nad hakkama saavad ja mida nende partner mõtleb. Lõpuks õnneks saavad nad selleks üle, ka juba 20-30 aasta vahel toimub märgatav muutus.»

Teine põhjus, miks vanemad naised seksi rohkem naudivad, on see, et nad muutuvad heas mõttes isekamaks. Nooremana on naised liiga keskendunud partneri leidmisele, kellega koos pere luua, vanemas eas pole see aga nii oluline ja saab valida partnerit rohkem selle järgi, mida päriselt voodis nauditakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles