Susan Luitsalu: võrdõiguslikkus ei tähenda meeste-naiste hermafrodiitseks massiks sulatamist

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Susan Luitsalu.
Susan Luitsalu. Foto: SCANPIX

Kolumnist Susan Luitsalu kirjutab maikuu Anne & Stiilis, et üks viimaste aegade popimaid lõõpimisobjekte on igasugune sooline võrdõiguslikkus, kuid enamasti inimesed ei teagi, millest nad üldse räägivad.
 

Ka Susan ise lõõpis, kuni teemasse süvenes. Ning sai aru, et «võrd» ja «õigused» tähendab ju seda, et meestel ja naistel on võrdsed õigused, mitte et mehed ja naised tuleb sulatada hermafrodiitseks massiks või et mehed ei tohi enam naistele mantleid selga aidata.

Ka palgalõhest on Susani sõnul paljudel tekkinud valearusaam, justkui seda polekski tegelikult olemas, kui ise ei tea kedagi, kellel on nii juhtunud.

Lõpetuseks märgib Susan, et enne kolumni kirjutamist tassis ta oma mehele diivanile kossumängu kõrvale järamiseks terve hunniku enda küpsetatud lambaliha ja paar õlut, endal kleit seljas.

«Oma õigustest teadlik olemine ei tähenda seda, et minult võetaks ära vahel vägagi nauditavad meeleheitel koduperenaise hetked. Naine tohib ikka edasi olla, ausalt. Lihtsalt et siis oled teadlik naine.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles