Raport: üks kehaosa, mille selfid teevad liiga suureks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol modellid Raven Lyn ja Danielle Herrington.
Fotol modellid Raven Lyn ja Danielle Herrington. Foto: TNS/El Nuevo Herald/Sipa USA/Scanpix

Viimastel aastatel on plastikakirurgid täheldanud, et osa iluoppe tehakse puhtalt selleks, et selfidel parem välja näha. See ei ole aga hea mõte, sest nagu uus uuring kinnitab, moonutavad selfid inimese välimust.

Väljaandes JAMA Facial Plastic Surgery avaldati Rutgersi ja Stanfordi ülikoolide teadlaste ühisuuring, milles leiti, et selfi näitab nina palju suuremana kui see tegelikult on. Täpsemalt paistab nina selfil võrreldes tegelikkusega 30 protsenti laiem ning ninaots 7 protsenti suurem, edastab Women’s Health.

Ninasid on igasuguseid ja kuigi uuringu tulemus võib tunduda tühine, on see tegelikult väga oluline fakt, millega peaksid arvestama kõik, kes endast sageli pilti teevad. Hiljuti tehti USAs plastikakirurgide seas küsitlus, millest tuli muuhulgas välja, et 55 protsenti patsientidest soovib mõnd protseduuri ainuüksi selleks, et selfil parem välja näha. Selfi sõltub siiski vaid konkreetsest seadmest, millega foto tehakse ja see pole põhjus, miks oma ninakuju muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles