Ettevaatust! Sotsiaalmeedias levib ohtlik dieeditrend (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lily James Tuhkatriinuna
Lily James Tuhkatriinuna Foto: Jonathan Olley/AP

Selle nimi on «Tuhkatriinu-dieet» ning trendi propageerijad julgustavad inimesi kaalust alla võtma, et näha välja nagu joonistatud tegelane Tuhkatriinu.

Oli aeg, mil «Tuhkatriinu» oli vaid kahjutu muinasjutt, kuid enam pole see nii. Jaapanist alguse saanud «Tuhkatriinu-dieet» on sotsiaalmeedias põhjustanud tormipuhangu ning trendi propageerijad innustavad inimesi välja arvutama, kui palju nad peaksid kaalust kaotama, et välja näha nagu Tuhkatriinu.

Selgub, et oma «Tuhkatriinu-kaalu» arvutamiseks tuleb kõigepealt arvutada, palju on sinu pikkus meetrites ruudus ning seejärel korrutada see arv 18-ga.

«Tuhkatriinu-dieedi» eesmärk on saada oma kehamassiindeks 18 ligi, mis on ametlikult alakaalulisuse näitaja. Tegemist on väga ebatervisliku ja isegi ohtliku trendiga, kuigi mõned ütlevad, et kõhnasid ei tohiks kehahäbistada ning hukka mõista neid, kes lihtsalt tahavadki kõhnad olla, vahendab news.com.au.

2015. aasta Tuhkatriinu-filmis mängis peategelast Lily James, kes kaalub 55 kilo oma 1,70 pikkuse juures. Et mahtuda trendi piiresse, peaks ta aga kaaluma 52 kilo.

Taolised trendid on aga ohtlikud, kuna viitavad toitumishäiretele – üheks toitumishäire sümptomiks on obsessiivne keskendumine kaalust allavõtmisele ning hirm paks olemise ees.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles