Lugeja kirjutab: tulevikus vaadatakse kasukaid muuseumis

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Baclanova portree aastast 1928.
Olga Baclanova portree aastast 1928. Foto: akg-images/Scanpix

Sõbranna ja Moekuulutaja lugejamängust võtab osa Aira, kes kirjutab oma nägemusest tulevikumoest.

Kümne aasta pärast on meie inimestes veel sees veidi konservatiivsust ja jätkuvalt on näha tänavapildis musti, halle ja pruune värve. Noored on eeskuju näitavad ja julged ning riietuvad värviliselt. Julgevad kokku panna värve ja mustreid, mis konservatiivide silma riivavad. Vanemad inimesed vangutavad jätkuvalt pead ja ütlevad, et noorus on hukka läinud...

Viiekümne aasta pärast on praegused noored parajas eas ja nendes on säilinud julgus kanda värvilisi riideid. Tarbimine on läinud teadlikumaks ja riietus on minimalistlik, urbanistlik. Kasutusel on lihtsad ja sirged jooned. Materjalina kasutatakse õhukesi materjale, mis hoiavad sooja ja ei lase ka vett läbi. Kasukaid vaadatakse vaid muuseumis. Samas leitakse vanadelt piltidelt huvitavaid elemente (hõbeprosse, rahvuslikke mustreid, rukkililli), millest saadakse uusi ideid. Näiteks Eesti lipu mustale triibule lisatakse rukkilille motiiv.

Mitte mingil juhul ei ole tulevikus moepildis näha mehi, kes kannavad valge triibuga sokke sandaalidega ja nende jalas ei ole pükse, millel on küljel välistaskud. 

Võta sinagi osa tulevikumoe lugejamängust, et osaleda Tartu Kaubamaja Montoni 100-eurose šopingukrediidi loosis. Loe lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles