Väike uneuuring: mitte kõik ei naudi kallima kaisus magamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Püsisuhtes on enamasti ikka kombeks, et kaks inimest magavad ühes voodis, sageli ka ühe teki all. See komme on meile nii tuttav ja tavapärane, et teisiti ei kujuta väga ettegi. On see aga tegelikult mugav?

Populaarne äratuskellaäpp Sleep Cycle tegi oma kasutajate seas iga-aastase küsitluse, millest tuli välja, et 41 protsenti inimestest eelistab hoopis üksi, mitte koos partneriga magamist.

Sageli on selle põhjuseks elukaaslase norskamine. Nimelt tunnistas 52 protsenti küsitluses osalenutest, et partner äratab neid norskamisega üles. 30 protsenti avaldas, et norskamine on vahel nii vali, et neil tuleb seetõttu keset ööd teise tuppa magama minna, edastab Women’s Health.

Vastumeelsust koos magamise suhtes tekitab ka sellest tingitud ebasobiv unekeskkond. Igaühel on omad eelistused nii teki pikkuse ja paksuse, ruumi valgustuse, toatemperatuuri kui muude und mõjutavate tegurite osas. Vahel võib olla väga raske leida mõlemale sobivaid tingimusi.

Küsitlusest selgus, et enim põhjustab aga erimeelsusi ühine magamamineku kellaaeg. Sellest veidi vähem konfliktne on paraja teki ja patjade leidmine. Kõige lihtsamini leitakse kompromiss toa pimeduse ja temperatuuri osas.

Äpi küsitlusest selgus lisaks huvitav tõik, et 68 protsenti vastanutest peab kõige paremaks uinutajaks seksi, sest pärast seda on nii meeleolu kui unekvaliteet paremad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles