Paast ja ramm ühel taldrikul: proovi hapukapsa-avokaadokreemi

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandihummus.
Porgandihummus. Foto: Raul Mee

Kas olete kunagi mõelnud, et koduse hapukapsa võiks kokku mikserdada kauge maa avokaadoga? Tõenäoliselt mitte. Nopi kohvikus Kadriorus aga just nii tehakse.

Tõepoolest, hooaja viimastest toore hapukapsa kribalatest ja rammusa viljalihaga avokaadost võib natukese lehtkapsa-, koriandri- ning laimimahlalisaga segada mõnusa vitamiini-jõukreemi, kinnitab Nopi kohviku-poe perenaine ja asutaja Margit Aasmäe. Seda võib määrida leivaviilule, süüa niisama või pruukida lihtsalt tervisliku toidukõrvasena. Hapukapsast saab keha ennekõike C-vitamiini, avokaadost häid rasvu, kiudaineid, kaaliumi ja foolhapet.

Selline tervisesõbralik hapukapsa-avokaadokreem sobib suurepäraselt paastukuu söögilauale, kus võiks olla vana tava järgi üldse rohkem või ainult taimset toitu, mis aitab muu hulgas organismil puhastuda. Pealegi on talve lõpetuseks paslik ära kasutada sahvrisse ja keldrisse tallele jäänud porgandid, peedid, kaalikad, kapsad, kõrvitsad ning pigistada neist välja viimanegi vitamiin.

«Kui tavalisest hapukapsasalatist kipubki praeguseks paljudel tüdimus peale tulema, siis on nutikas seda pisut uuemal moel süüa,» leiab Margit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles