Rahvuslike riiete võidukäik presidendi vastuvõtul

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli professor akadeemik, teaduspreemia laureaat Ülo Niinemets ja Triin Niinemets.
Eesti Maaülikooli professor akadeemik, teaduspreemia laureaat Ülo Niinemets ja Triin Niinemets. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Paljudele võib tunduda, et minna presidendi vastuvõtule rahvariietes on lihtsaim tee, kuid tegelikult on sel puhul kerge valikuga mööda panna. Nii kandsid ka sel aastal mitmed külalised kaunist rahvarõivakomplekti, kaaslased kõrval aga ülikonda. Noppisime välja kümme parimat riietust, mis tegid au nii rahvuslikele mustritele ja rõõmu silmale.

Ajaloolane ja Tartu Kutsehariduskeskuse direktor Tõnis Lukas ja Liina Lukas.
Ajaloolane ja Tartu Kutsehariduskeskuse direktor Tõnis Lukas ja Liina Lukas. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Tõnis Lukase rõivakomplekt pole küll täielik, kuid moodustab abikaasaga mõnusa harmoonia. Mõlema riietuse rahvuslikud mustrid mõjuvad terviklikult.

Vabariigi Presidendi kultuurirahastu nõukogu liige, Tartu Ülikooli dotsent Mart Noorma ja Anu Reinart.
Vabariigi Presidendi kultuurirahastu nõukogu liige, Tartu Ülikooli dotsent Mart Noorma ja Anu Reinart. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Väikesed detailid on need, mis mõjuvad pilkupüüdvalt. Paari riietust läbib ühise joonena oranž toon – tore on näha kirkamates toonides rahvarõivaid.

Ruhnu vallavanem Jaan Urvet ja Krista Urvet.
Ruhnu vallavanem Jaan Urvet ja Krista Urvet. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Mõnus on vaadata paare, kelle komplektid hästi kokku sobivad. Urvetite vestid moodustavad täiusliku terviku. Ja need pastlad! Väga armas paar.

Eesti Maaülikooli professor akadeemik, teaduspreemia laureaat Ülo Niinemets ja Triin Niinemets.
Eesti Maaülikooli professor akadeemik, teaduspreemia laureaat Ülo Niinemets ja Triin Niinemets. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Ülo Niinemetsa kauni abikaasa kleit on võrratu! Katrin Kuldma loodud tikand sobib värvilt ja vormilt ja loob kauni koosluse. Sinine ja valge olid selle päeva puhul ideaalsed.

Riigikogu liige Kalle Laanet ja Kaie Rõõm-Laanet.
Riigikogu liige Kalle Laanet ja Kaie Rõõm-Laanet. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Kaie Rõõm-Laaneti kleit on saanud tänavu palju kiita ja ka meie ei hoia end tagasi. Elegantne ja moodne, pluss rahvusliku motiivi puudutus. See kleit oli ka üks moekunstnik Arne Niidu lemmikutest.

Maailma Terviseorganisatsiooni Eesti esinduse juht Marge Reinap ja Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap.
Maailma Terviseorganisatsiooni Eesti esinduse juht Marge Reinap ja Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Läänemaa rahvarõivastes Reinapid paistavad oma toonierksusega juba kaugelt silma. Ideaalsed komplektid mõjuvad veelgi paremini tänu Aivar Reinapi punastele detailidele, mis mõlema riietuse kokku seob. Tõeline pilgupüüdja!

Euroopa Kohtu kohtunik Küllike Jürimäe.
Euroopa Kohtu kohtunik Küllike Jürimäe. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Küllike Jürimäe selga sobib rahvariie nii loomulikult, et lausa keeruline on teda seal vaibal mõnes muus kleidis ette kujutada. Blond juus ja kaunis mitmevärviline rahvariie mõjuvad eriti ehtsalt ja eestlaslikult.

Riigikogu liige Priit Sibul ja Heidi Sibul.
Riigikogu liige Priit Sibul ja Heidi Sibul. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Seto rõivastes riigikogu liige Priit Sibul koos abikaasaga pakuvad tulevastele külalistele head eeskuju – kutsutu ja tema kaaslane võiksid moodustada terviku. Muidugi ei saa mainimata jätta Heidi Sibula kaelaehete rohkust, mis samas ei mõju kuidagi ülepakutult. Kõik on just nii, nagu olema peab!

Riigikogu liige Laine Randjärv.
Riigikogu liige Laine Randjärv. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Laine Randjärv särab kaunites Kihelkonna rahvarõivastes, mis sobivad talle kui valatult. Stiilipuhas sooritus, ka detailid mõjuvad värskelt.

Riigikogu aseesimees Hanno Pevkur ja Helin Pevkur.
Riigikogu aseesimees Hanno Pevkur ja Helin Pevkur. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Järva-Jaani rahvariided kaunistasid vastuvõtul Hanno Pevkurit ja tema abikaasat. Väga stiilipuhas valik, mis torkab silma nii peol kui ka pildigaleriis. Helini punane suu väärib eraldi plusspunke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles