Ametnikud pakuvad vaestele tasuta rindu: ka teil on õigus olla ilusad!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
medical worker
medical worker Foto: Allen Graham/PantherMedia / Allen Graham

India terviseametnikud on sattunud avaliku pahameele sihtmärgiks, kuna pakuvad Tamil Nadu piirkonnas vaestele naistele tasuta rinnasuurendusoperatsioone, tuues põhjenduseks, et ka neil on õigus olla ilus.

Selles vaesunud piirkonnas on nüüdsest võimalik minna tasuta rinnasuurendusoperatsioonile ning eelisjärjekorras võetakse vastu kõige vaesemaid, vahendab news.com.au. «Kui vaene naine tahab ilus välja näha, siis me toetame teda rahaliselt,» ütles dr C. Vijayabaskar. «Olgu selleks meditsiiniline protseduur või ilulõikus – see on neile tasuta.»

Tamil Nadu piirkond on India üks vaesemaid, kuid selle tervishoiusüsteem on riigi üks parimaid. Kriitikud aga leiavad, et ametnikud raiskavad nõnda riigi raha, kui panevad finantsid iluoperatsioonidesse, mitte aga tõeliste tervisehädade leevendamisse.

«On kurb, et me nüüd keskendume ilule, mitte elupäästvatele operatsioonidele,» ütles dr S. Elango.

Rinnasuurendusoperatsioonid on Indias väga populaarsed, kuid maksavad umbes keskmise aastapalga. Seda ei saa loomulikult enamik indialasi endale lubada. Aastal 2016 viidi läbi rohkem kui 90 000 rinnasuurendusoperatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles