Sõbranna.ee moeblogi: 15 parimat kleiti presidendi vastuvõtult (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üldjoontes oli vastuvõttu meeldiv jälgida. Palju oli kauneid kleite ja stiilipuhtaid valikuid, sekka ka põnevaid mustrilahendusi ja erksaid värvitoone. Tore on taaskord tõdeda, et Eesti moedisain on hinnas ja meil on nõnda palju kauneid ja teadlikke kandjaid. 

MÄRKSÕNA: JULGE PUNANE

Haljalast pärit muusik Kadri Voorand koos Vanemuise näitleja Jaanus Tepomehega.
Haljalast pärit muusik Kadri Voorand koos Vanemuise näitleja Jaanus Tepomehega. Foto: Raigo Pajula

Tore oli näha, et moelavade lemmik julge ja särav punane oli leidnud tee Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtule.

Lauljanna Kadri Voorandile sobib erkpunane justkui valatult! Ilusa klassikalise lõikega kleit kaunistab kandjat ja komplekti muudavad täiuslikuks punane huul ja mõnus vaba punupats. Kadri kaaslane, Vanemuise teatri näitleja Jaanus Tepomees, saab suured plusspunktid julge ja eristuva ülikonna eest, mis Kadri kleidiga imehästi paari passib. 

Maris ja Henry Kõrvits
Maris ja Henry Kõrvits Foto: Madis Sinivee

Genka kaasa Maris Kõrvits kannab Iris Janvieri moemaja kauni klassikalise hõlmiklõikega kleiti. Erksa punase juures loovad kontrasti heledad kõrvarõngad ja mõnus hobusesabasoeng.  

Foto: Madis Sinivee

See kaunis erkpunane kleit oma põneva ülaosaga toob Eesti sünnipäevale justkui salapärast Vana-Kreeka hõngu. Lisapunktid kaaslase sobituva rinnaräti ja kingapaelade eest. 

Ajakirjanik Ingrid Peek ja Allar Peek.
Ajakirjanik Ingrid Peek ja Allar Peek. Foto: Madis Sinivee

Ajakirjanik Ingrid Peek on kaunis Iris Janvieri moemaja V-lõikelise kaelusega kleidis, mis sobitub hästi kandja figuuriga ja ilusate lahtiste lokkidega.

MÄRKSÕNA: MUST KLASSIKA

Ega asjata ei öelda, et must värv on klassika. Mustas lihtsalt on midagi, mis iga kandjat kaunistab. Erandiks ei ole ka presidendi vastuvõtt.

Kirsti Vainküla ja Urmo Soonvald.
Kirsti Vainküla ja Urmo Soonvald. Foto: Madis Sinivee

Ajakirjanik Kirsti Vainküla kannab kaunist Liina Steini musta värvi kleiti, mille klassikalise lõike paneb särama litterkangas. Õigetes kogustes ja toonides litrid töötavad pidulikul puhul alati. 

Riigikogu liige Liina Kersna ja Vahur Kersna.
Riigikogu liige Liina Kersna ja Vahur Kersna. Foto: Madis Sinivee

Liina Kersnat kaunistab põnevate avatud õladetailidega Kristina Viirpalu kleit. Väike detail, mis tõmbab koheselt tähelepanu. 

Riigikogu liige Liina Kersna ja Vahur Kersna.

Madis Sinivee

Marta Vaarikule kuulub kindlasti vastuvõtu riietuse kõige moodsam lahendus. Põneva lõike ja julgete detailidega pükskostüüm lummab ja haarab pilgu tükiks ajaks. 

Riigikogu liige Margus Tsahkna ja Anna-Greta Tsahkna.
Riigikogu liige Margus Tsahkna ja Anna-Greta Tsahkna. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Margus Tsahkna abikaasa Anna-Greta Tsahkna mõjub selles kõrge kaeluse ja ilma varrukateta mustas maani kleidis kui tõeline femme fatale. Musta kleidi juurde sobituvad hästi Tanel Veenre lillakas-sinised kõrvarõngad.

MÄRKSÕNA: KAUNIS KARGE VALGE

Tore, et selleaastasel vastuvõtul päris mitmeid kauneid valgeid kleite võis kohata. Valge on klassika nagu mustki ja sobib imehästi sellesse kargesse veebruarikuusse. 

Riigkogu liige Kadri Simson ja Teet Soorm.
Riigkogu liige Kadri Simson ja Teet Soorm. Foto: Madis Sinivee

Riigikogu liige Kadri Simson mõjub selles pikkade varrukatega Iris Janvieri moemaja kleidis imekaunilt. Säravvalgele loob kontrasti punane huul.

Liis Vahtra-Šmutov ja Martin Šmutov
Liis Vahtra-Šmutov ja Martin Šmutov Foto: Madis Sinivee

Liis Vahtra-Šmutovi valge põneva ülaosaga kleit püüab pilke ja äratab huvi. Kleidi autor on Piret Ilves.

MÄRKSÕNA: MURTUD TOONIDE VÕIDUKÄIK

Nii nagu pastelsed toonid on alati silmale kaunid vaadata, on seda ka «murtud» ehk nii-öelda segatud värvitoonid. Rõõm on näha, et on palju kandjaid, kes on sellise valiku kasuks otsustanud.

Karin Rask ja Rasmus Rask.
Karin Rask ja Rasmus Rask. Foto: Madis Sinivee

Näitlejanna Karin Rask on alati silma paistnud oma maitsekate ja väljapeetud valikute poolest. Ka tänavune hallikassinine kleit kaunistab kandjat ja paistab silma oma erilise lõikelahenduse poolest. 

Riina Maidre
Riina Maidre Foto: Madis Sinivee

Näitlejanna Riina Maidre ja tema sõbranna demonstreerivad, kui ägedalt võib mõjuda samasugustes kleitides, kui ainult värvid õigesti valida. Kleidid on kaunite ja lihtsate lõigetega, boonuseks põnev kangavalik. Kandjate kasuks mängivad ka samasugused ridikülid ja vabad lokisoengud. Suurepärased värvikombinatsioonid!

MÄRKSÕNA: MUSTRIMÄNGUD

Riigikogu liige Heidy Purga ja EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.
Riigikogu liige Heidy Purga ja EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. Foto: Madis Sinivee

Heidy Purga pastelsete triipudega kleit on omajagu ootamatu, kuid ometi lummav ja sobitub kandjale justkui valatult. Küll aga ootaks veel mõnd pisidetaili või aksessuaari, mis komplekti kaasa Jaanus Rohumaa frakiga rohkem seoks. 

Mai ja Kalle Palling
Mai ja Kalle Palling Foto: Madis Sinivee

Teleajakirjanik Mai Palling on efektne ja julgete valikute usku nagu tavaliselt, kandes Iris Janvieri moemaja eksklusiivse mustriga kleiti. Lisaks haaravale kangale on kleidil ka põnevad varrukad. 

Merle Liivak
Merle Liivak Foto: Madis Sinivee

Liisi Eesmaa loomingut kandev Merle Liivak mõjub kui Idamaade kuninganna. Sügavpunane aasiapärase mustri ja lõikega kleit loob kandja julge loomuga harmoonilise kombinatsiooni. Komplekti muudavad täiuslikuks lihtne krunnisoeng, punane huul ja rippuvad kõrvarõngad. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles