Mis on mehelik ja mis naiselik? Võimas fotoseeria esitab vaatajale väljakutse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fotograaf Thomas Evans pildistas meheliku kehaehitusega mehi naiselikus «pakendis», et normaliseerida soolist fluiidsust.

Kampaaniaks «Femme the Man» sai Thomas Evans inspiratsiooni juba kaks aastat tagasi, kui USA presidendi Donald Trumpi ahistamisskandaali järel korraldati naiste marss. Kuna Thomas on geimees, on ta oma seksuaalsuse ja erinevate pooluste põrkumise tõttu elus palju raskusi näinud. Nüüd on ta omaks võtnud nii oma mehelikud kui naiselikud jooned ning loodab, et järgnevatel generatsioonidel on oma soolise identiteediga leppimine lihtsam.

«Ma normaliseerin ideed, et sa võid olla, kes iganes sa tahad olla, ja kanda, mida iganes sa kanda tahad,» selgitas ta väljaandele Caters News. «Sa ei pea end mahutama kuhugi ühiskonna määratud kasti, kategooriasse või mingi sildi alla.»

Thomase eesmärk on propageerida mitmekülgsust, võrdsust, kaastunnet ja armastust. «Ühiskond areneb nii kibekiiresti, et enam ei ole sugu ainult mees või naine, uue generatsiooni sugu on fluiidne. Nemad ei pea valima, kas olla mees või naine, vaid saavad rajada oma te ise. Mina tahan seda mõtet normaliseerida,» selgitab kunstnik.

Kampaaniat on algusest saati nii kiidetud kui kõvasti kritiseeritud. Thomas Evans on aga iga vastukaja eest tänulik, sest see tähendab, et ta töö on algatanud avaliku arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles