Kirev maailm: kes on demiseksuaal?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tänapäeva maailm on väga kirev ja erinevaid seksuaalseid kaldeid on väga palju. Enamikule tuleb ehk üllatusena, et on olemas ka demiseksuaalid.

Definitsiooni järgi tähendab demiseksuaal inimest, kellel tekib teise inimese vastu seksuaalne tõmme alles siis, kui ta tunneb temaga enne emotsionaalset sidet, vahendab Hello Giggles. Teisisõnu demiseksuaalne inimene ei harrasta kunagi üheöösuhteid ega võõrastega seksimist. Tänases maailmas võib see tunduda üsna radikaalne ja vanaaegne kontseptsioon, kuid väidetavalt selliseid inimesi leidub.

Demiseksuaalsed inimesed ei ole ka tihtipeale kindla seksuaalse orientatsiooniga, vaid nende huvi teiste inimeste vastu sõltub emotsionaalsest sidemest. Demiseksuaalsusele lähedane mõiste on ka «hall aseksuaalsus» ehk inimesed, kes ei ole täielikult aseksuaalsed (seksuaalse külgetõmbe puudumine), vaid asetuvad kuskile vahepeale.

Demiseksuaalsed inimesed võivad olla väga suure seksivajadusega, kuid nad lihtsalt vajavad seksiks emotsionaalset sidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles